Ελλάδα|24.10.2022 08:23

Κολωνός: «Μάχη» για να βρεθούν τα προφίλ των βιαστών της 12χρονης - Έρχονται νέες συλλήψεις

Newsroom

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό. Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στις ηλεκτρονικές συσκευές της 12χρονης με τις οποίες ο Ηλίας Μίχος πραγματοποιούσε τα «ραντεβού» με σκοπό να ταυτοποιήσει και τους 212 που μιλούσαν με την ανήλικη.

Οι ηλικίες των υποψηφίων βιαστών της 12χρονης

Ήδη από τις πρώτες έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί αρκετά άτομα τα οποία συνομίλησαν μέσω της εφαρμογής Blind Chat με την ανήλικη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα στους 212 που βρίσκονται στο επίκεντρο υπάρχουν άτομα 20 αλλά και 60 ετών.

Η Αστυνομία γνωρίζει την ηλεκτρονική ταυτότητα των 212 χρηστών της εφαρμογής Blindchat, τα emails, αλλά και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους χρήστες είχαν καταχωρήσει και το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι περισσότεροι σταμάτησαν τις συνομιλίες όταν διαπίστωσαν ότι μιλούσαν με ένα προφίλ 12χρονου κοριτσιού αλαλά ανάμεσα τους υπάρχουν και αρκετοί που όχι μόνο δεν διέκοψαν κάθε επαφή αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω Viber ή WhatsApp και πήγαν σε ραντεβού με την 12χρονη.

Δεδομένες οι νέες συλλήψεις

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 8 άντρες, οι οποίοι φέρονται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη, είτε στον οίκο ανοχής, είτε στα αυτοκίνητά τους.

Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 8 αυτών ανδρών και αναμένουν τα εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια, προκειμένου να τους φορέσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράλληλα υπάρχει αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές για δημοσιοποίηση των στοιχείων, ονομάτων και φωτογραφιών και των άλλων συλληφθέντων για την υπόθεση.

Στο «μικροσκόπιο» οι λογαριασμοί της οικογένειας

Οι Αρχές ελέγχουν τους λογαριασμούς της οικογένειας της 12χρονης καθώς και των συγγενών του Ηλία Μίχου έπειτα από έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Γκαζάκια στο σπίτι του Μίχου

Εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για το βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από γκαζάκια, εξεράγη στις 3 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροφθορές στην είσοδο του κτιρίου.

βιασμόςειδήσεις τώραΚολωνόςσυλλήψεις