Ελλάδα|25.10.2022 07:43

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Newsroom

Ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας οδηγείται σήμερα στις 9 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία καλείται να απολογηθεί για τη δολοφονία της κόρης της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019,  αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η κατηγορούμενη, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία από την 35η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της. 

Η 33χρονη, επιμένει στο να αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, και πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης που είναι σε εξέλιξη.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται και ο προσδιορισμός της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία ότι δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας.

Τα στοιχεία που «καίνε» την Πισπιρίγκου

Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus opernadi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών.

Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας .

Η Πισπιρίγκου που αρνείται όσα τις αποδίδονται, αναμένεται να ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να της δώσει πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει με την εντολέα του την απολογία που θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουθάνατοςδίκηδικαστήριο