Ελλάδα|25.10.2022 15:46

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Newsroom

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στο ΑΠΘ για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), στο λεγόμενο “Στέκι του Βιολογικού” το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες.  Ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου αναδόχου έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον νέο εργολάβο να εγκαθίσταται στον χώρο για να ξεκινήσουν οι εργασίες.  

Οι υπηρεσίες του ΑΠΘ προχώρησαν στην επαναπροκήρυξη του έργου μετά την λύση της σύμβασης με τον προηγούμενο εργολάβο. Ο τελευταίος εγκατέλειψε το έργο πριν καν προλάβει να το ξεκινήσει. Σύμφωνα με όσα επικαλέστηκε ο εργολάβος ήταν οι απειλές που δέχθηκε από αγνώστους, σε συνδυασμό με την καταστροφή μέρους του εξοπλισμού που είχε τοποθετήσει στη ΣΘΕ. 

Στόχος των εργασιών είναι να ενοποιηθούν οι βιβλιοθήκες της Σχολής Θετικών Επιστημών, και επιπλέον να δημιουργηθούν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μία υπολογιστών και ένα μουσείο παλαιοντολογίας.

Το έργο: «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις χώρων ισογείου κτιρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της ΣΘΕ», χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2017-2020 και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Ενοποίηση Βιβλιοθηκών του ΑΠΘ».

Ο προϋπολογισμός του επαναπροκηρυχθέντος έργου είναι 1.314.516,13 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α 24%: 315.483,87 ευρώ).

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυξήθηκε σε σχέση με την πρώτη προκήρυξη με 1.065.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α 24%: 255.600,00 εύρώ) λόγω της αύξησης του κόστους των οικοδομικών υλικών.

εργασίεςειδήσεις τώραΑΠΘβιβλιοθήκη