Ελλάδα|25.10.2022 12:49

Τροχαίο στην Ημαθία: «Δεν αντιλήφθηκα ότι τις παρέσυρα και δεν ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ» λέει ο 28χρονος οδηγός

Newsroom

«Δεν αντιλήφθηκα ότι παρέσυρα την μητέρα και τις δύο κόρες και δεν ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ» ισχυρίζεται ο 28χρονος άνδρας που χτύπησε με το αυτοκίνητό του και εν συνεχεία παράτησε στον δρόμο την 15χρονη κοπέλα που έχασε ακαριαία τη ζωή της καθώς και την μικρότερη αδερφή και την μητέρα της, οι οποίες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση που έλαβε χώρα στην Παλαιοχώρα της Ημαθίας. Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ενώ προβάλει τα δικά του τραύματα ως τον λόγο που εξαφανίστηκε από το σημείο.

«Έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών» ανέφερε ο νομικός του παραστάτης Θεόφιλος Αλεξόπουλος του 28χρονου που πριν από λίγη ώρα παρουσιάστηκε ενώπιον των Αρχών και παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που οδηγούσε το μαύρο αυτοκίνητο

Παράλληλα, πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο 28χρονος Ρομά δεν κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, κάτι που θα συμβεί όταν περατωθεί η πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με εισαγγελική εντολή.

Ο 28χρονος που για μέρες δεν είχε εμφανιστεί, υποστηρίζει δε - δια του συνηγόρου του - ότι μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου υπέστη και ο ίδιος τραύματα και απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τα τελευταία 24ωρα, πάντα κατά τον δικηγόρο του, βρισκόταν στα πεθερικά του στη Θεσσαλονίκη, λόγω της «έκρυθμης κατάστασης» στον οικισμό της Παλαιόχωρας όπου ζει μόνιμα.

Αφέθηκε ελεύθερος - Αναβρασμός στην περιοχή

Ο οδηγός που παράτησε την γυναίκα με τα δύο κορίτσια στον δρόμο και εξαφανίστηκε, παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στις Αρχές. Προσκόμισε τα χαρτιά της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και άλλα έγγραφα και έθεσε εαυτόν στις Αρχές για να απολογηθεί όταν κληθεί από αυτές. Παράλληλα ενημέρωσε τις Αρχές ότι άλλαξε τόπο κατοικίας. Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

Για το θανατηφόρο τροχαίο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα μετά το τροχαίο δυστύχημα. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή πιθανότητα βεντέτας στην περιοχή μετά τον πυροβολισμό με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το αυτοκίνητο στο σπίτι όπου διέμενε ο 28χρονος τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συμπληρώνεται η δικογραφία από την Αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συμπλήρωση της δικογραφίας από την Αστυνομία. Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα κληθεί ο 28χρονος οδηγός του οχήματος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη πριν το δυστύχημα να καταναλώνει αλκοόλ πριν οδηγήσει το αυτοκίνητο, ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα για να απολογηθεί.

Η άτυχη 15χρονη, που πέθανε ακαριαία, εκσφενδονίστηκε 50 μέτρα μακριά από τη σύγκρουση. Η μητέρα της φώναζε το όνομά της και τότε οι κάτοικοι έσπευσαν να την εντοπίσουν. Βρέθηκε νεκρή 45 λεπτά μετά από έναν ξάδελφό της.

Σωτήρια στάθηκε η παρέμβαση του αγοριού της οικογένειας που βλέποντας το όχημα να κατευθύνεται κατά πάνω τους, πρόλαβε να σπρώξει τη μικρή του αδερφή και τη μητέρα του, που τελικά τραυματίστηκαν.

Η μικρότερη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της και μάλιστα, παρά τα τραύματα που φέρει στα κάτω άκρα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Η 37χρονη μητέρα των κοριτσιών βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Βέροιας.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικηγόροςειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημαΗμαθίααστυνομία