Ελλάδα|25.10.2022 16:33

Τροχαίο στην Ημαθία: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 28χρονου που παρέσυρε και σκότωσε 15χρονη - «Τραυματίστηκε και ο πελάτης μου»

Τίμος Φακαλής

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται, σύμφωνα με το δικηγόρο του Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο 28χρονος Ρομά ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε μια 15χρονη και τραυμάτισε σοβαρά την 12χρονη αδερφή της και την 37χρονη μητέρα της το βράδυ της Παρασκευής στην Παλαιοχώρα Ημαθίας.

Όπως είπε ο κ. Αλεξόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης, ο 28χρονος εμφανίστηκε στις Αρχές μόλις του το επέτρεψε η πολύ άσχημη ψυχολογική του κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και η υγεία του μιας και τραυματίστηκε και ο ίδιος στο μοιραίο τροχαίο. Ο  28χρονος, όπως είπε ο δικηγόρος του, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, γνωρίζει την οικογένεια καθώς μεγάλωσαν μαζί στον ίδιο οικισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου:

«Μπροστά σε ένα γεγονός όπως  είναι η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε ο εντολέας μου,  το ελάχιστο που όφειλε  να κάνει είναι να θέσει εαυτόν στην διάθεση των αρχών προς διερεύνηση των ειδικών συνθηκών που οδήγησαν στο μοιραίο τροχαίο, γεγονός που έπραξε άμεσα όταν του το επέτρεψε η πολύ άσχημη  ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και η υγεία του μιας και τραυματίστηκε και ο ίδιος στο μοιραίο τροχαίο.

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θύματος τους οποίους γνωρίζει προσωπικά, θέλουμε  να εκφράσουμε  τη βαθύτατη λύπη μας,  και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση της μητέρας και του παιδιού που νοσηλεύονται».

Αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές

Νωρίτερα την Τρίτη ο οδηγός που παράτησε την γυναίκα με τα δύο κορίτσια στον δρόμο και εξαφανίστηκε, παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στις Αρχές στην πόλη της Βέροιας. Προσκόμισε τα χαρτιά της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και άλλα έγγραφα και έθεσε εαυτόν στις Αρχές για να απολογηθεί όταν κληθεί από αυτές. Παράλληλα ενημέρωσε τις Αρχές ότι άλλαξε τόπο κατοικίας. Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

Για το θανατηφόρο τροχαίο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα μετά το τροχαίο δυστύχημα. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή πιθανότητα βεντέτας στην περιοχή μετά τον πυροβολισμό με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το αυτοκίνητο στο σπίτι όπου διέμενε ο 28χρονος τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συμπληρώνεται η δικογραφία από την Αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συμπλήρωση της δικογραφίας από την Αστυνομία. Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα κληθεί ο 28χρονος οδηγός του οχήματος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη πριν το δυστύχημα να καταναλώνει αλκοόλ πριν οδηγήσει το αυτοκίνητο, ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα για να απολογηθεί.

Η άτυχη 15χρονη, που πέθανε ακαριαία, εκσφενδονίστηκε 50 μέτρα μακριά από τη σύγκρουση. Η μητέρα της φώναζε το όνομά της και τότε οι κάτοικοι έσπευσαν να την εντοπίσουν. Βρέθηκε νεκρή 45 λεπτά μετά από έναν ξάδελφό της.

Σωτήρια στάθηκε η παρέμβαση του αγοριού της οικογένειας που βλέποντας το όχημα να κατευθύνεται κατά πάνω τους, πρόλαβε να σπρώξει τη μικρή του αδερφή και τη μητέρα του, που τελικά τραυματίστηκαν.

Η μικρότερη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της και μάλιστα, παρά τα τραύματα που φέρει στα κάτω άκρα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Η 37χρονη μητέρα των κοριτσιών βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Βέροιας.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκρόςτροχαίο δυστύχημαρομάειδήσεις τώραΗμαθία