Ελλάδα|21.02.2019 16:32

Επίσκεψη φοιτητών του Deree College στα κτίρια του OPEN TV, του Έθνους και του ethnos.gr

Newsroom

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και του ΕΘΝΟΥΣ και ethnos.gr τριτοετείς φοιτητές του Deree στο τμήμα Επικοινωνίας και Μedia μαζί με τον καθηγητή τους Dikran Ovakimian στο μάθημα «Television producing».

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στα control rooms και το master από τον τεχνικό διευθυντή του OPEN Σπύρο Στουφή και τους συνεργάτες του, οι οποίοι τους παρουσίασαν τον προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό του σταθμού, εφάμιλλο των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων παγκοσμίως, χάρη στον οποίο όλες οι παραγωγές του OPEN, συμπεριλαμβανομένων και των δελτίων ειδήσεων, γίνονται σε full HD. Το ΟPEN είναι το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα με όλες τις παραγωγές του σε full HD.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου και έζησαν από κοντά τη διαδικασία μιας ζωντανής ψυχαγωγικής εκπομπής και όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες. 

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν την αίθουσα σύνταξης του Open, Έθνους και ethnos.gr, ένα από τα μεγαλύτερα newsroom στα Βαλκάνια, όπου ενώνουν τις δυνάμεις και το ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι των ενημερωτικών εκπομπών και των ειδήσεων του OPEN με τις συντακτικές ομάδες της εφημερίδας Έθνους και του ethnos.gr.

Βρέθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων και συνομίλησαν με τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του OPEN Δημήτρη Μιχαλέλη, τον διευθυντή ειδήσεων του OPEN Στράτο Μπαλή και τον διευθυντή του ethnos.gr Κώστα Κυριακόπουλο, λύνοντας όλες τις απορίες τους για τη «διαδρομή» που ακολουθεί η είδηση μέχρι να φτάσει στον τελικό αποδέκτη, δηλαδή το κοινό.

Η διευθύντρια προγράμματος του OPEN Άλκηστη Μαραγκουδάκη συνάντησε την ομάδα των φοιτητών στο πλατό της εκπομπής «Για την Παρέα» του Νίκου Μουτσινά και τους μίλησε για τη στρατηγική δόμησης του προγράμματος ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Λίγο πριν αναχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του ομίλου media, οι φοιτητές παρακολούθησαν τις πρόβες του Νίκου Μουτσινά με την μπάντα Alcatrash για το μουσικό section της εκπομπής «Για την Παρέα».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

φοιτητέςDereeOpen TVΈθνος