Ελλάδα|22.02.2019 22:57

Ο Γιάννης Μπουτάρης πρώτος πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Τίμος Φακαλής

Ακόμη ένα βήμα για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη έγινε μετά την υπογραφή του Βασιλικού Διατάγματος για την σύσταση του ιδρύματος που θα «τρέξει» το νέο Μουσείο.

«Θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες γιατί με αυτό τον τρόπο αποκτά διεθνή οντότητα. Έτσι και αλλιώς, η γενική συνέλευση θα έχει διεθνείς προσωπικότητες» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Πρώτος πρόεδρος του ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος θα οριστεί ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος πίστεψε πρώτος στη δημιουργία του και  ανέλαβε να τρέξει το προηγούμενο διάστημα όλες τις διαδικασίες για την ανέγερσή του. Θα τον διαδεχτεί ο νυν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαύιδ Σαλτιέλ. 

«Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που υπογράφτηκε το Βασιλικό Διάταγμα διότι καθυστερούσε από τον περασμένο Οκτώβριο» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η υπογραφή του βασιλικού διατάγματος ανοίγει το δρόμο για την έκδοση  οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Μουσείου στη δυτική είσοδο της πόλης.

Το καταστατικό του ιδρύματος ανέλαβε να συντάξει ο  καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος

Μουσείο Ολοκαυτώματοςδήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης