Ελλάδα|28.10.2022 08:52

Βόλος: Σε καλύτερη κατάσταση το αδελφάκι του μωρού που πέθανε από σηψαιμία

Newsroom

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη στον Βόλο, όπου ένα μωρό 1,5 έτους πέθανε από σηψαιμία. Σε καλύτερη κατάσταση είναι το δίδυμο αδελφάκι του, που μεταφέρθηκε, επίσης, χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί το μετέφεραν χθες οι γονείς του στην παιδίατρο, αν και ψηνόταν στον πυρετό για πέντε ημέρες. Εκεί έπαθε ανακοπή, αλλά η γιατρός κατάφερε να το επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς κατέληξε, καθώς η υγεία του είχε επιβαρυνθεί.

Όπως μετάδωσε το OPEN και η εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία, ενώ οι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να το πάνε στο γιατρό.

Τι λένε οι γιατροί

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν στο gegonotanews.gr οι γιατροί.

Της σηψαιμίας προηγείται μια λοίμωξη του σώματος (εισβολή στο ανθρώπινο σώμα ενός μικροβίου). «Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν οι επιστήμονες.

Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είχε πυρετό υψηλό όπως και το δίδυμο αδελφάκι του πέντε ημέρες, αλλά κανένα παιδί από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μωρόειδήσεις τώρασηψαιμικό σοκΒόλοςθάνατος