Ελλάδα|02.11.2018 16:37

Απομακρύνονται οι κορμοί από τις καμένες εκτάσεις στη Σιθωνία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τους καμένους κορμούς δέντρων ξεκίνησαν να απομακρύνουν, από τις εκτάσεις που κατέστρεψε η μεγάλη πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες γίνονται, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα από πλημμύρες εν΄ όψει του χειμώνα, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι κορμοί να φτάσουν στη θάλασσα ή να προκαλέσουν ζημιές σε κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, σημείωσε ότι η πυρκαγιά κόστισε περιβαλλοντικά στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και υποστήριξε ότι η αποκατάσταση θα διαρκέσει χρόνια.

Κατά τον ίδιο, το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά δεν πέρασε κάτω από το δρόμο, όπου βρίσκονται παραλίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Τόνισε, παράλληλα, ότι όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, από τη Βουρβουρού έως τη Συκιά, με εξαίρεση μία έκταση περίπου 150 μέτρων στο κάμπινγκ Πλατανίτσι, δε θα καταλάβουν ότι στην περιοχή σημειώθηκε μία τόσο μεγάλη φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στη Σιθωνία κατέστρεψε περίπου 7.000 στρέμματα πευκόφυτης έκτασης.

φωτιά ΣιθωνίαΧαλκιδική