Ελλάδα|29.10.2022 13:00

Νέα Ερυθραία: «Δεν γνωρίζονταν, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου» λέει φίλος του επιχειρηματία που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Newsroom

Για ασήμαντη αφορμή και χωρίς να προηγηθεί ιδιαίτερη ένταση, ο 25χρονος μαχαίρωσε τον 57χρονο επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου, έξω από την καντίνα στη Νέα Ερυθραία, σύμφωνα τις περιγραφές αυτόπτη μάρτυρα.  

«Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, το πολύ. Περιμέναμε στη σειρά, μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρχε μία λεκτική αντιπαράθεση. Στην αρχή ήταν κάτι φυσιολογικό, στη συνέχεια αυτό γινόταν λίγο πιο έντονο, βγήκαν έξω από το μαγαζί, έφτασαν στο σημείο κοντά στον δρόμο και εκεί -ούτε που το καταλάβαμε- ξεκίνησε όλο αυτό» περιέγραψε, μιλώντας στο MEGA, φίλος του 57χρονου επιχειρηματία. 

Ο ίδιος σημείωσε πως η παρέα αρχικά δεν αντιλήφθηκε ότι ο 57χρονος είχε τραυματιστεί. «Το καταλάβαμε όταν είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου η όλη επίθεση. Δεν γνωρίζονταν. Ηταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Δεν μπόρεσε κανένας να δώσει εξηγήσεις, όλοι είχαμε μείνει άναυδοι» είπε.

Όσον αφορά τον δράστη σημείωσε πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ κι ότι φαινόταν να το έχει ξανακάνει «Προφανώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το μαχαίρι το κουβαλούσε πάνω του. Υπήρχε έντονη λεκτική επίθεση και το έβγαλε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει. Ολα έγιναν μέσα σε τρία δευτερόλεπτα που μπήκαν στο αμάξι κι εξαφανίστηκαν. Έγινε και τρέξανε και φύγανε σε χρόνο μηδέν. Προφανώς, το έχει ξανακάνει, γιατί το έκανε με μεγάλη άνεση».

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Η επίθεση συνέβη στις 4:30, έξω από καντίνα της περιοχής. Ο 57χρονος δέχθηκε πάνω από 10 μαχαιριές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους φίλους του. Πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. 

Συνελήφθη 19χρονος - Αναζητείται ένας 26χρονος

Για την άγρια επίθεση, προς το παρόν, έχει συλληφθεί ένας 19χρονος εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν 26χρονο ως αυτόν που έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Ερυθραίαεπίθεσηειδήσεις τώρααστυνομίαμαχαίρι