Ελλάδα|29.10.2022 20:31

Ο πιλότος που συγκλόνισε με το μήνυμά του την 28η Οκτωβρίου στο OPEN: «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες»

Newsroom

O κυβερνήτης του μαχητικού F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που την Παρασκευή, την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, έκανε θεαματικές διελεύσεις και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από τον χώρο και έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες από τον αέρα μίλησε στην τηλεόραση του OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι στο μήνυμά του την 28η έλεγε: «Ελληνίδες, Έλληνες, ατενίζουμε με υπερηφάνεια όσα πέτυχε η Γενιά του ’40 υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια. Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες! Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό απανταχού της γης»

«Φυλάμε Θερμοπύλες»

«Το έπος του '40 μέχρι και σήμερα παραμένει επίκαιρο και όπως φαίνεται συνεχίζει να παραδειγματίζει και εμείς οι ίδιοι να παραδειγματιζόμαστε από τους ήρωες του '40. Όλες οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες και υπάρχει κόσμος που φυλάει Θερμοπύλες, νυχθημερόν, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN για τη χτεσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξαν φέτος στίχους από τον Καβάφη απάντησε: «Μας άρεσε ο συγκεκριμένος στίχος, μας εκφράζει. Όλα τα στελέχη, οι ειδικότητες και τα σώματα πραγματικά είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και εξοπλιστικά, το ανθρώπινο δυναμικό είναι πάρα πολύ έτοιμο -και είμαστε και παραμένουμε έτοιμοι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28η Οκτωβρίουειδήσεις τώραπιλότοςF16