Ελλάδα|29.10.2022 23:00

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ερυθραία - Το προφίλ του 26χρονου δράστη

Newsroom

Δύο βίντεο - ντοκουμέντα από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της Παρασκευής ήρθαν στο «φως» και δείχνουν τη στιγμή της συμπλοκής του 26χρονου με τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος δέχθηκε πάνω από 10 μαχαιριές.

Και τα δύο βίντεο βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο

Το πρώτο απεικονίζει την αρχή της έντασης μεταξύ του επιχειρηματία και του 26χρονου δράστη της επίθεσης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Mega, οι δύο άντρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη.

Το συγκεκριμένο βίντεο - ντοκουμέντο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, ωστόσο, δεν καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι θαμώνας του εν λόγω νυχτερινού μαγαζιού και όπως κάθε Παρασκευή, είχε κάνει κράτηση.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ο επιχειρηματίας και η παρέα του εμφανίζονται γύρω στη 01:30 να μπαίνουν στο μαγαζί. Εκεί βρίσκεται ήδη η παρέα του δράστη, ο οποίος εισήλθε στο μαγαζί γύρω στις 03:00, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες. Ο δράστης κάθισε με την παρέα του και 55 λεπτά αργότερα έφυγαν.

Ο επιχειρηματίας και η παρέα του έφυγαν από το μαγαζί 7 λεπτά μετά την αναχώρηση του δράστη.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος δεν καταγράφεται κανένας διαπληκτισμός, κάτι που επιβεβαίωσε και φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε στο Mega πως η ένταση σημειώθηκε όσο περίμεναν στην σειρά στην καντίνα.

Και δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο

Οπτικό υλικό από την αιματηρή συμπλοκή φέρνει στο φως της δημοσιότητας και η ΕΡΤ. Δράστης και θύμα έρχονται στα χέρια μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων της καντίνας.

Τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν και δεν καταγράφει η κάμερα, ο 26χρονος μαχαιρώνει πολλές φορές τον επιχειρηματία.

Η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία

Την ίδια στιγμή, σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 58χρονος επιχειρηματίας ο οποίος βρίσκεται στην εντατική καθώς μία μαχαιριά φαίνεται να τον βρήκε στη μηριαία αρτηρία.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως διαφεύγει ωστόσο τον κίνδυνο και πρόσθεσε πως «ξέρουν ποιος είναι ο δράστης».

«Ξέρουμε ποιος είναι ο δράστης και είναι σεσημασμένος» δήλωσε επίσης, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε καμία συμπλοκή με τον 26χρονο, ο οποίος κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον 58χρονο επιχειρηματία ενώ βρισκόντουσαν σε καντίνα.

«Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι να γίνει ανάλυση του οπτικού υλικού που υπάρχει και από το κατάστημα που έγινε το περιστατικό αλλά και στο μπαρ που βρισκόντουσαν μία ώρα πριν» είπε επίσης ο Γιάννης Μαρακάκης. «Στο μπαρ δεν υπήρχε καμιά συμπλοκή μεταξύ του 26χρονου και του εντολέα μου», τόνισε έπειτα ο δικηγόρος του 58χρονου.

Τέλος, ο κ. Μαρακάκης δήλωσε πως ο δράστης «χτυπούσε με τρόπο επαγγελματικό».

Το προφίλ του δράστη

Ο άνδρας που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία είναι 26 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ενώ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αττική, ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει φύγει από τον νομό. Οι Αρχές κάνουν έρευνες και σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επίθεσηειδήσεις τώραεπιχειρηματίαςΝέα Ερυθραίαεπίθεση με μαχαίριμαχαίρι