Ελλάδα|31.10.2022 11:48

Γιάννης Μάρκου: Προθεσμία έλαβε ο 26χρονος για να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση

Newsroom

Στις 3, Νοεμβρίου θα απολογηθεί τελικά μετά την προθεσμία που  ζήτησε και έλαβε ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου για ασήμαντη αφορμή. Νωρίτερα ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.  

Ανθρωποκυνηγητό εξαπολύουν οι Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο που επιτέθηκε με πολλαπλές μαχαιριές στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟPEN, ο επιχειρηματίας έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις και εξακολουθεί να βρίσκεται στη ΜΕΘ.

Το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε φίλος του Γιάννη Μάρκου και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και είπε πως ο επιχειρηματίας -σύμφωνα με άλλους φίλους του, αλλά δίχως να έχει επιβεβαιωθεί- έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό το πολύ. Περιμέναμε στη σειρά και μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρξε κάποια λεκτική αντιπαράθεση. Στην αρχή θεωρήσαμε πως ήταν κάτι φυσιολογικό. Στη συνέχεια γινόταν πιο έντονο. Βγήκαν έξω από το μαγαζί και έφτασαν στο σημείο κοντά στο δρόμο και εκεί ούτε που το καταλάβαμε, ξεκίνησε αυτό» τόνισε αρχικά και προσέθεσε:

«Εμείς καταλάβαμε, όταν είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου όλο αυτό. Δεν γνωριζόταν από πριν. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Κανένας δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις, είχαμε μείνει άναυδοι. Προφανώς ο 25χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το μαχαίρι το είχε πάνω του και το έβγαλε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έγινε και έτρεξαν και πήραν το αυτοκίνητο και έφυγαν. Καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν το έκανε πρώτη φορά, γιατί το έκανε με μεγάλη άνεση. Δεν κατάλαβε κανένας πόσες μαχαιριές δέχθηκε. Είχε τις αισθήσεις του και ήρθε προς το μέρος μας και με το δικό του όχημα κατευθυνθήκαν κάποιοι φίλοι του στο νοσοκομείο. Δεν είπε κάτι, ήταν σαστισμένος. Τις αισθήσεις του τις είχε κανονικά. Δεν έχουμε μιλήσει τώρα, αλλά από κοινούς φίλους ξέρω πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ερυθραία

Δύο βίντεο - ντοκουμέντα από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της Παρασκευής ήρθαν στο «φως» και δείχνουν τη στιγμή της συμπλοκής του 26χρονου με τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος δέχθηκε πάνω από 10 μαχαιριές.

Και τα δύο βίντεο βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο

Το πρώτο απεικονίζει την αρχή της έντασης μεταξύ του επιχειρηματία και του 26χρονου δράστη της επίθεσης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Mega, οι δύο άντρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη. Το συγκεκριμένο βίντεο - ντοκουμέντο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, ωστόσο, δεν καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι θαμώνας του εν λόγω νυχτερινού μαγαζιού και όπως κάθε Παρασκευή, είχε κάνει κράτηση.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ο επιχειρηματίας και η παρέα του εμφανίζονται γύρω στη 01:30 να μπαίνουν στο μαγαζί. Εκεί βρίσκεται ήδη η παρέα του δράστη, ο οποίος εισήλθε στο μαγαζί γύρω στις 03:00, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες. Ο δράστης κάθισε με την παρέα του και 55 λεπτά αργότερα έφυγαν.

Ο επιχειρηματίας και η παρέα του έφυγαν από το μαγαζί 7 λεπτά μετά την αναχώρηση του δράστη.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος δεν καταγράφεται κανένας διαπληκτισμός, κάτι που επιβεβαίωσε και φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε στο Mega πως η ένταση σημειώθηκε όσο περίμεναν στην σειρά στην καντίνα.

Και δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο

Οπτικό υλικό από την αιματηρή συμπλοκή φέρνει στο φως της δημοσιότητας και η ΕΡΤ. Δράστης και θύμα έρχονται στα χέρια μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων της καντίνας.

Τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν και δεν καταγράφει η κάμερα, ο 26χρονος μαχαιρώνει πολλές φορές τον επιχειρηματία.

Το προφίλ του δράστη

Ο άνδρας που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία είναι 26 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ενώ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αττική, ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει φύγει από τον νομό. Οι Αρχές κάνουν έρευνες και σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.

Νέα Ερυθραίαειδήσεις τώραδικαστήριοεπίθεση