Ελλάδα|02.11.2018 16:57

Σε δυο χρόνια έτοιμος ο νέος τερματικός στο «Μακεδονία»

Ντέπη Χιωτοπούλου

Σε δυο χρόνια από σήμερα, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, οι ταξιδιώτες θα επιβιβάζονται στα αεροσκάφη, από τον ολοκαίνουργιο τερματικό σταθμό!

Σε 34.000 τ.μ. θα αναπτύσσεται ο νέος τερματικός σταθμός που κατασκευάζεται με ταχύς ρυθμούς στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις όροφοι, περίπου 11.000 τ.μ. έκαστος (υπόγειο, ανώγειο και δυο όροφοι) θα ενώνονται με τον υφιστάμενο τερματικό σταθμό με δυο πεζογέφυρες, όπου και οι δυο τερματικοί σταθμοί θα λειτουργούν ενιαία.

Στο τέλος του 2020 θα είναι έτοιμος ο νέος τερματικός σταθμός, δήλωσαν στελέχη της Fraport Greece, στο πλαίσιο της σημερινής ξενάγησης στους χώρους κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού, με αφορμή την άφιξη της πρώτης (σ.σ. ουσιαστικά δεύτερης πτήσης, η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου) πτήσης της Lufthansa στο «Μακεδονία».

«Οι εργασίες για τον νέο τερματικό σταθμό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ήδη έχουμε ξεκινήσει τη θεμελίωση, βρισκόμαστε στο 60% της θεμελίωσης» επισήμανε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, προσθέτοντας ότι έχουν, ήδη, ξεκινήσει και οι εργασίες για τη σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού, «και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα παραδοθεί ο νέος τερματικός σταθμός» πρόσθεσε ο κ. Βήλος.

Να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση του νέου τερματικού σταθμού, το σύνολο των εγκαταστάσεων του δυο σταθμών, νέου και παλιού, θα ανέρχεται στα 60.000 τ.μ.

Πάρκινγκ για 29 αεροσκάφη

Με τις εργασίες που πραγματοποιούνται καθημερινά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα δημιουργηθεί και περισσότερος χώρος για τα αεροσκάφη.

«Θα γίνει διαμόρφωση του διαδρόμου, θα αυξήσουμε τις θέσεις στάθμευσης των αεροπλάνων, από 22 σε 29, με καλύτερη διαρρύθμιση. Θα εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους χώρους» επισήμανε ο διευθυντής κατασκευών της Fraport στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Γιώργος Καποδίστριας, συμπληρώνοντας ότι η διαμόρφωση του διαδρόμου για τις επιπλέον θέσεις των αεροσκαφών, θα είναι έτοιμη στο τέλος της low season, δηλαδή το Μάιο του 2019. «Έτσι είναι ο προγραμματισμός μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καποδίστριας.

Επισημάνθηκε, ότι θα γίνει και νέος πυροσβεστικός σταθμός, πίσω από τον υφιστάμενο, ο οποίος και θα γκρεμιστεί. Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός, που βρίσκεται στο σημείο που είναι η Αερολέσχη, έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται και σε ενάμιση χρόνο περίπου θα είναι έτοιμος.

Να σημειώσουμε, ότι η τελετή θεμελίωσης στον χώρο, όπου σε δύο χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται ο νέος Τερματικός Σταθμός του αεροδρομίου, πραγματοποιήθηκε, μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fraport Stefan Schulte, στελεχών της Fraport, υπουργών, προέδρων και στελεχών αεροπορικών εταιριών, φορέων της Θεσσαλονίκης κ.ά.

αεροδρόμιο Μακεδονία