Ελλάδα|01.11.2022 11:54

Ναυάγιο ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο: Δραματικές ώρες για να βρεθούν οι δεκάδες αγνοούμενοι

Newsroom

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις επιχειρήσεις του Λιμενικού για την ανεύρεση δεκάδων αγνοούμενων από το ναυάγιο σκάφους στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα στενά του Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 9 άτομα.

Ο καιρός στο σημείο δεν είναι καλός δυσχεραίνοντας το έργο των διασωστών καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Το χρονικό 

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού τις πρωινές ώρες της Τρίτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που κινδύνευε χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους.

Το λιμενικό κατάφερε και  προσδιόρισε ότι το σκάφος βρισκόταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, εντοπίζοντας και περισυλλέγοντας 9 μετανάστες άνδρες που είχαν καταφέρει να φτάσουν σε βραχονησίδα. Σύμφωνα με αυτούς στο σκάφος επέβαινα 68 άτομα και κανένας τους δεν έφερε σωσίβιο.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης

Τις πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης εξέδωσε το Λιμενικό. Στο βίντεο φαίνεται η διάσωση των 9 ανδρών σε βραχονησίδα στο στενό του Καφηρέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕύβοιαΆνδροςειδήσεις τώραναυάγιοΛιμενικό Σώμαμετανάστες