Ελλάδα|02.11.2018 17:29

Θεσσαλονίκη: Αντιπλημμυρικά έργα σε 48 ρέματα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Σε καθαρισμούς και στη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων σε 48 ρέματα στη Θεσσαλονίκη και γύρω από αυτήν προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μια και οι τελευταίες εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων έγιναν το 2011.

Στις περιοχές που θα καθαριστούν, περιλαμβάνονται τα ρέματα Δενδροποτάμου, Διαβατών, Ευκαρπίας, Ολυμπιάδος, Ευόσμου - Κορδελιού, Αγίας Παρασκευής, Ξηροποτάμου, Μαλακοπής, Κυψέλης, Υφανέτ, Λύτρα, Καυτατζόγλου, Ορτανσίας, Περαίας, Μηχανιώνας, Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Πεύκων, Αγίου Παύλου, Θέρμης, Μίκρας, Ταγαράδων και Αεροδρομίου. Επίσης, εργασίες θα γίνουν στην Περιφερειακή Τάφρο, την τάφρο διαλογής ΟΣΕ και το Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Σε όλα τα παραπάνω θα γίνουν έργα εκβάθυνσης και διαπλάτυνσης της κοίτης των ποταμών ή των ρεμάτων, καθαρισμοί από βλάστηση, καθαρισμοί οχετών, επισκευή των συρματοκιβωτίων και τοπογραφική αποτύπωση της περιμέτρου της ζώνης καθαρισμού.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Γιάννης Γιώργος, το περασμένο καλοκαίρι από το Υπουργείο Ανάπτυξης διατέθηκε ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ, για να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να δημοπρατήσει τα σχετικά έργα.

Θεσσαλονίκηαντιπλημμυρικά έργα