Ελλάδα|22.02.2019 12:03

Κρήτη: Σκηνικό φρίκης - Κατασπάραξαν πρόβατα, κουνέλια και κότες

Newsroom

Μπροστά σε ένα σκηνικό φρίκης βρέθηκαν δύο Ηρακλειώτες στην περιοχή της Κνωσού. Ο πρώτος βρήκε τα πρόβατα μέσα σε μια λίμνη αίματος και έμεινε άναυδος μπροστά στην εικόνα που αντίκρισε. Όμως δεν ήταν η μόνη επίθεση σκυλιών καθώς σε μικρή απόσταση υπήρξε και δεύτερο «χτύπημα» και νεκρά βρέθηκαν κουνέλια και κότες.

Με αγανάκτηση και πίκρα, σύμφωνα με το neakriti οι παθόντες σημειώνουν ότι τα σκυλιά κατασπάραξαν τα ζώα μέσα σε περιφραγμένο χώρο χωρίς να κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό και να προλάβει να αντιδράσει. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Νταντούδης «άκουγα το  χθεσινό βράδυ τα σκυλιά να γαυγίζουν αλλά νόμιζα ότι ήταν του γείτονα. Το πρωί αντίκρισα 5 μεγάλα πρόβατα νεκρά και δύο μωρά. Σκεφτείτε ότι το μεγάλο ζώο ήταν 50 κιλά και το σκότωσαν! Κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν γίνεται να βρίσκουμε νεκρά τα ζώα μας».

Και δεύτερο «χτύπημα»

Πανομοιότυπο το σκηνικό που επαναλήφθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω στο χώρο του κ.Μαυροειδή. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του αντικρίζοντας νεκρά-πιθανότατα από επίθεση σκυλιών- κουνέλια κότες και ένα πρόβατο. Οι αγρότες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι καθώς τα ζώα τους έχουν γίνει βορά στις αγέλες αδέσποτων που πιθανολογείται ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά αφού όπως καταγγέλλουν και πριν από χρόνια είχε καταγραφεί ανάλογο περιστατικό.

Ανησυχία στο Κυνοκομείο

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο του συνεργείου περισυλλογής του Κυνοκομείου Ηρακλείου κ.Φωτάκη «είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες και υπάρχει έντονη ανησυχία. Είμαστε μόλις δύο άτομα και είμαστε υπεύθυνοι και για χωριά περιμετρικά Ηρακλείου που ανήκουν στο Δήμο. Έχουμε πολλά δαγκώματα ανθρώπων από σκυλιά και πολλές επιθέσεις σε ζώα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές όπου άγνωστοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους μεταξύ άλλων σε ΠΑΓΝΗ, Βασιλειές, Καλλιθέα και ΒΙΠΕ. Αυτά που επιτίθενται είναι σκυλιά ράτσας που εγκαταλείφθηκαν και όχι τα αδέσποτα».

Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη οι υπάλληλοι δέχονται μεγάλη πίεση ακόμα και το απόγευμα, εκτός του ωραρίου τους, για να παρέμβουν.

Στο μεταξύ, μόλις πριν από δύο μέρες εντοπίστηκαν νεκρά πρόβατα και στην Καλλιθέα οπότε καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις άγριων ζώων μέσα σε λίγα 24ωρα.

Πηγή: neakriti

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κνωσόςζώα