Ελλάδα|03.11.2022 19:24

Κολωνός: Δεύτερη σύλληψη μετά τα νέα εντάλματα - Χειροπέδες σε 39χρονο, πατέρα ανήλικου παιδιού

Ευλαμπία Ρέβη

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές την Πέμπτη, καθώς αργά το απόγευμα έγινε μία ακόμα σύλληψη ενός 39χρονου άνδρα για την υπόθεση του Κολωνού και του βιασμού της 12χρονης. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ηλικίας 9 ετών. 

Νωρίτερα είχε συλληφθεί ένας ακόμη άνδρας, 35 ετών από τα δυτικά προάστια, στο πλαίσιο των τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης από την αστυνομία, μετά την αναγνώριση των προσώπων τους από την 12χρονη.

Τέσσερα νέα εντάλματα - Τρεις από τους τέσσερις είχε ήδη προσέλθει στη ΓΑΔΑ

Η δικαστική λειτουργός με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης τέσσερα νέα εντάλματα που αφορούν κατηγορούμενους πλέον, για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Τα εντάλματα δρομολογήθηκαν μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου η 12χρονη, η οποία φαίνεται πως αναγνώρισε και άλλα πρόσωπα με ποινικά αξιολογήσιμο ρόλο σε όσα έχει υποστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τρία από τα τέσσερα εντάλματα που εξέδωσε η δικαστική λειτουργός, αφορούν άτομα που φέρονται να είχαν μεταβεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ τις προηγούμενες ημέρες με πρόθεση να διασαφηνίσουν , όπως οι ίδιοι ανέφεραν, τη θέση τους.

Σύμφωνα με όσα φαίνεται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς, η εμπλοκή τους στην υπόθεση έχει να κάνει αποκλειστικά με διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν με το προφίλ της ανήλικης. Οι νέοι κατηγορούμενοι αρνούνταν ότι είχαν συναντηθεί με το παιδί.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ανακρίτρια από την κατάθεση του ίδιου του θύματος φαίνεται να διαψεύδουν τους τρεις κατηγορούμενους, καθώς το κορίτσι αναγνώρισε στα πρόσωπα τους, άνδρες με τους οποίους είχε συναντηθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον άνδρα που σε βάρος του εκδόθηκε από την ανακρίτρια το τέταρτο ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα το ένταλμα αφορά «πελάτη» του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης -και προσωρινά κρατούμενου- Ηλία Μίχου, που συνάντησε την 12χρονη.

Με την έκδοση των νέων ενταλμάτων, η δικογραφία για την υπόθεση της 12χρονης, αφορά πλέον δέκα κατηγορούμενους εκ των οποίων οι έξι, ανάμεσά τους και η μητέρα του παιδιού, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Οι νέοι κατηγορούμενοι μετά την σύλληψη τους θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται από τις αρχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ένταλμα σύλληψηςΚολωνόςσύλληψηειδήσεις τώραβιασμός