Ελλάδα|04.11.2022 17:56

Κρήτη: Οι κάτοικοι μετρούν πληγές από την προηγούμενη κακοκαιρία ενώ έρχεται νέα - Δραματικές εικόνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας μετρούν ακόμα πληγές από την κακοκαιρία (cretapost.gr)
Οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας μετρούν ακόμα πληγές από την κακοκαιρία (cretapost.gr)
Οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας μετρούν ακόμα πληγές από την κακοκαιρία (cretapost.gr)

Με τις μνήμες της τελευταίας κακοκαιρίας στην Αγία Πελαγία της Κρήτης να είναι ακόμα «νωπές», προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο κύμα έντονων φαινομένων, η κακοκαιρία Eva. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανές είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από τα ορμητικά νερά.

Ακόμα και σήμερα, δύτες επιχειρούν να απομακρύνουν οχήματα, καρέκλες, τραπέζια και κάδους απορριμάτων.

Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την επόμενη κιόλας μέρα της φονικής κακοκαιρίας και που αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα καθώς ο βυθός, ακόμα και σε βάθος 20 μέτρων, είναι γεμάτος με αντικείμενα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Δραματικές εικόνες και στη Λυγαριά

Μεγάλες καταστροφές από τη φονική κακοκαιρία του Οκτωβρίου είχε υποστεί και η Λυγαριά. Η κεντρική παραλία αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν τεράστιες ζημιές που ακόμα και τώρα, τόσες μέρες μετά, οι πληγές δεν έχουν κλείσει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ίδιο μέσο, η παραλία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο «σκουπιδότοπο» με καλάμια, μπάζα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής θεωρούν πως «έχουν ξεχαστεί» από τους αρμόδιους φορείς καθώς όπως φαίνεται στο επίκεντρο βρίσκεται η Αγία Πελαγία και κανείς δεν έχει καθαρίσει τη Λυγαριά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το cretapost.gr.

Σε επιφυλακή κάτοικοι και φορείς ενόψει της κακοκαιρίας Eva

Την ίδια ώρα, υπό τον φόβο νέων πλημμυρικών φαινομένων κάτοικοι και φορείς είναι σε επιφυλακή. Προσπαθούν να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (6/11).

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίακαιρός σήμερακαιρόςειδήσεις τώρακακοκαιρία EVAΚρήτη