Ελλάδα|07.11.2022 16:00

Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 55χρονος προπονητής - Προθεσμία για τον ηλεκτρολόγο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 55χρονος κατηγορούμενος προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό αν και ο ίδιος υποστήριξε στις Αρχές ότι δεν ήρθε σε σεξουαλική επαφή με το παιδί. Από την άλλη πλευρά προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, ο οποίος επίσης αρνείται τις κατηγορίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ακόμα δύο άνδρες αναζητούνται διότι φέρονται να βίασαν το ανήλικο κορίτσι, ενώ πρώτα είχαν έρθει σε επαφή με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος Ηλία Μίχο.

Και οι δύο, με βάση και την κατάθεση του παιδιού, κατηγορούνται πως το βίασαν πάνω από μια φορά, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια τους και κατέσχεσαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες ερευνώνται διεξοδικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 43χρονο

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 4-11-2022, στην περιοχή της Κορίνθου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων, 43χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 43χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (3) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop)
  • 2 υπολογιστές tablet
  • 5 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (CD)
  • 1 συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB)
  • 2 φωτογραφικές μηχανές
  • 2 κάρτες μνήμης
  • 1 δισκέτα και
  • 5 κινητά τηλέφωνα

Τι κατασχέθηκε στο σπίτι του 55χρονου

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 55χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη επίσης έσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον δύο φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), 2 υπολογιστές tablet, 3 φορητές μονάδες οπτικοακουστικού υλικού (USB), 1 σκληρός δίσκος, 1 κάρτα μνήμης και κινητό τηλέφωνο.

Στο «μικροσκόπιο» παράλληλο κύκλωμα με «κινητούς οίκους ανοχής»

Ένα παράλληλο κύκλωμα με «κινητούς» οίκους ανοχής, δηλαδή διάφορες τοποθεσίες στις οποίες ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι, αποκάλυψε στην κατάθεσή της η ανήλικη από τα Σεπόλια. Οι αστυνομικές Αρχές είναι κοντά στον εντοπισμό του οίκου ανοχής όπου ο Μίχος εξέδιδε το παιδί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για διαμέρισμα στην Ιερά Οδό, το οποίο είχε ενοικιαστεί με χρονομίσθωση, δηλαδή Airbnb. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι το μόνο καθώς ο Μίχος ενοικίαζε και άλλα διαμερίσματα για αυτό τον σκοπό, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Στο «κάδρο» πρόσωπο που κανόνιζε τις χρονομισθώσεις

Οι πελάτες - παιδοβιαστές της 12χρονης δεν πήγαιναν εκεί μέσω της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας με την οποία «συνομιλούσε» η 12χρονη μαζί τους αλλά μάθαιναν τον τόπο του ραντεβού «από στόμα σε στόμα» ή μέσα από το κινητό του Μίχου, το οποίο εξετάζουν οι Αρχές.

Παράλληλα, τις χρονομισθώσεις των διαμερισμάτων δεν τις έκανε ο Μίχος αλλά ένα άλλο πρόσωπο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι σεσημασμένος με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολωνόςφυλακήβιασμόςειδήσεις τώρα