Ελλάδα|08.11.2022 22:20

Πόλη βυθισμένη στα λασπόνερα: Νεκροταφείο αυτοκινήτων στο βυθό της Αγίας Πελαγίας μετά τη φονική καταιγίδα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Τρεις εβδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία κατά την οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη και ο βυθός της θάλασσας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αυτοκινήτων.

«Στην παραλία της Αγίας Πελαγίας είδαμε περίπου 15 αμάξια. Αρκετές φορές βρίσκαμε ολόκληρα μαγαζιά μέσα στη θάλασσα, όπως ολόκληρα ράφια σούπερ μάρκετ. Κάτω από το νερό υπάρχει ακόμα περίπου ένα μέτρο λάσπη. Λογικά μετά τον χειμώνα και μετά τις κακοκαιρίες που θα έρθουνε θα ξεβραστούν κι άλλα πράγματα», δήλωσε ο δύτης Μιχάλης Μακριδάκης.

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός στον βυθό της Αγίας Πελαγίας καθώς οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό και κινήθηκαν ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, μετά τη φονική πλημμύρα. Οι ιδιοκτήτες δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους από την κακοκαιρία και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στον βυθό.

Δε φεύγει από το μυαλό των κατοίκων ο εφιάλτης

Ο εφιάλτης που έζησαν οι κάτοικοι δε φεύγει από το μυαλό τους. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε οικήματα, επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοικιών κατέληξαν στη θάλασσα.

Αυτοκίνητα βυθισμένα στα λασπόνερα, αναποδογυρισμένα. Αυτό το ζοφερό σκηνικό είναι η νέα πραγματικότητα για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. Το μόνο που ζητούν είναι να μη ξεχαστούν μόλις τα νερά στεγνώσουν και οι λάσπες απομακρυνθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πλημμύρακακοκαιρίακαταιγίδαΚρήτηΑγία Πελαγίαειδήσεις τώρανεκροταφείο αυτοκινήτων