Ελλάδα|10.11.2022 13:41

Συνελήφθη στην Ελλάδα Γερμανός που αναζητούταν με ένταλμα της Interpol - Πάνω από 2.000 τα θύματα του

Ευλαμπία Ρέβη

Στην Ελλάδα εντοπίστηκε ένας 60χρονος Γερμανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρό ένταλμα της Interpol.  Ο 60χρονος φέρεται εμπλεκόταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» ( Ponzi scheme) και φέρεται να είχε εξαπατήσει μαζί με τους συνεργούς τους πάνω από 2.000 άτομα αποκομίζοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων.

Ο καταζητούμενος από την Interpol εντοπίστηκε στη χώρα μας από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις 26 Οκτωβρίου σε διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας, συνελήφθη εκτός του 60χρονου Γερμανού και ένας 49χρονος Πολωνός στη γειτονική χώρα.

Τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με το παράνομο οικονομικό όφελος να ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η έκδοσή του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπυραμίδαInterpolαστυνομίααπάτηένταλμασύλληψη