Ελλάδα|11.11.2022 07:33

Αυτή είναι η πιο καλοπληρωμένη και μη στρεσογόνα δουλειά!

Newsroom

Μα υπάρχει δουλειά χωρίς άγχος; Ναι και όχι. Στην πραγματικότητα, όμως, οι περισσότεροι εργαζόμενοι νιώθουν καθημερινά στρες και πίεση για να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούν, δίχως να κάνουν λάθη.

Μάλιστα, το 79% των εργαζομένων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα στις ΗΠΑ, απάντησαν ότι βιώνουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά τους, κάθε μήνα.

Το Occupational Information Network (O*NET) του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας κατέταξε 873 επαγγέλματα με βάση το επίπεδο του στρες. Και όπως προέκυψε, υπάρχουν μερικές δουλειές με σχετικά λίγο άγχος, που ωστόσο δίνουν υψηλούς μισθούς.

Ανάμεσα στα επαγγέλματα που πληρώνουν πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ, το λιγότερο αγχωτικό είναι εκείνο του οικονομολόγου περιβάλλοντος. Τι κάνει ένας οικονομολόγος περιβάλλοντος; Σύμφωνα με το CNBC, πραγματοποιεί έρευνες γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα η ιδιωτική και δημόσια χρήση γης, η μόλυνση του αέρα και του νερού και η προστασία των επαπειλούμενων ειδών. Διαβάστε περισσότερα στο alfavita.gr 

ειδήσεις τώραοικονομολόγοιάγχοςεργασία