Ελλάδα|17.11.2022 08:33

Πολυτεχνείο 2022: Ένταση μεταξύ φοιτητών στην είσοδο του ΑΠΘ - Οι πορείες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Και η Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα την 49η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη του 1973. Από χθες πολίτες φτάνουν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τη σημερινή ημέρα, με καταθέσεις στεφάνων, από εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και συνδικάτων, αλλά και με τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης.

Ένταση το πρωί έξω από την πύλη του ΑΠΘ

Ένταση σημειώθηκε το πρωί έξω από την πύλη του ΑΠΘ, όπου περιφρουρούν οι φοιτητές λόγω του τριημέρου της επετείους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπως μετέδωσε το OPEN, υπήρξε ένταση και συμπλοκή μεταξύ φοιτητών που βρίσκονταν μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή και ομάδας που επιχείρησε να μπει μέσα.

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις 17.00, έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, στην Οδό Εγνατία, είναι των μελών του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ). Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, ενώ θα ακολουθήσει η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ και φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση, στην οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά.

Στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί και προσυγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας για την πορεία αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Θα ακολουθήσουν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και για τον λόγο αυτό η τροχαία έχει ήδη ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραΑΠΘεπέτειος Πολυτεχνείουεξέγερση Πολυτεχνείου