Ελλάδα|17.11.2022 12:37

Δίκη ψευτογιατρού: 8 φορές ισόβια και 50χρονια κάθειρξη στον dr. Kontos

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Καταπέλτης είναι η δικαιοσύνη για τον ψευτογιατρό «Dr. Kontos» καθώς του επιβλήθηκε μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία ποινές για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και κατά συγχώνευση ποινή 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον Νίκο Κοντοστάθη σε: ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες, σε 12 έτη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξης και 18.000 ευρώ για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο έτη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε 2 έτη φυλάκισης, 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Το δικαστήριο, με την απόφασή του, έκρινε ότι ο 50χρονος που συστηνόταν σε πελάτες του ως ογκολόγος που συνεργαζόταν με κορυφαία ιατρικά κέντρα του κόσμου, με την ονομασία, Dr Kontos, οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον, ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Τι αναφέρει η δικογραφία για την δράση του

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Κοντοστάθης επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος», που διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως.

Ο «Dr Kontos» έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματα του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες.

Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν ενόσω ο δήθεν διακεκριμένος επιστήμονας τους κούραρε, είναι και δύο ανήλικα παιδιά, ο 16χρονος Θεοδόσης και η 14χρονη Δέσποινα.

Κάποιοι από τους δεκατέσσερις που εμπιστεύθηκαν τον 50χρονο, εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, όπως η περίπτωση 4χρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία, που μετά την παρεμβολή του "Δόκτορα Κόντος" και τη διακοπή της θεραπείας του, πλήρως εξασθενημένο κατέρρευσε οργανικά, παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και «μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί».

Οι δικαστές, αξιολόγησαν όλα τα έγγραφα, ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλα στοιχεία τής δικογραφίας και όσα εισέφεραν όλες οι πλευρές.

Αξιολόγησαν επίσης τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν οδυνηρά την επαφή τους με τον δήθεν επιστήμονα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως ο απατεώνας ολοκληρώνοντας την απολογία του ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες να βρουν την δύναμη «να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρέσουν».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικαστήριοΝίκος Κοντοστάθηςειδήσεις τώραποινήψευτογιατρός