Ελλάδα|20.11.2022 18:17

Παρουσίαση, του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη με αιχμές για τους «απόρρητους φακέλους Καραμανλή»

Newsroom

Το θέμα των υποκλοπών βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας «Εστία», Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λάρισας, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν έλαβε το λόγο στην εκδήλωση. Ωστόσο, έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από τους παραβρισκόμενους, όταν μπήκε στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν η εκδήλωση.

Κατά την ομιλία του ο Μανώλης Κοττάκης, αφού αναφέρθηκε στη «Σχολή Καραμανλή», όπως τη χαρακτήρισε, τη συνέκρινε -αφήνοντας σαφείς αιχμές- με καταστάσεις και φαινόμενα που καταγράφονται σήμερα αλλά και λίγο παλαιότερα στον δημόσιο βίο.

Ο Μανώλης Κοττάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε μία φράση που του είχε πει ο Κώστας Καραμανλής ότι «εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και ο Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μάλιστα, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «ο Μανώλης Κοττακης στο βιβλίο αναφέρει ότι ο Καραμανλής έτυχε να είναι πρωθυπουργός στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του 21ου αιώνα. Δεν ταίριαζε στην πρωθυπουργική καρέκλα γιατί είχε όραμα». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Το βιβλίο αναφέρεται ακόμα στο φυσικό αέριο, τις απειλές προς τον Κώστα Καραμανλή, τις φονικές πυρκαγιές του 2007 κτλ.

υποκλοπέςΚώστας ΚαραμανλήςβιβλίοΛάρισα