Ελλάδα|25.11.2022 22:25

Πλήθος ερωτημάτων για τη Human Rights360: Στο «μικροσκόπιο» η ύποπτη διαδρομή του χρήματος

Newsroom

Ερωτήματα προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360. Η ΜΚΟ ελέγχεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αφού έχουν εντοπιστεί σε βάρος της στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Μίνα Καραμήτρου αποκάλυψε τις λεπτομέρειες που ερευνούν οι Αρχές, σχετικά με τη ροή χρημάτων προς τη ΜΚΟ, η οποία ξεκινά από την Ελβετία και φτάνει στην Αθήνα και έχει χαρακτηριστεί, αν μη τι άλλο,  ως «ύποπτη».

Σε προσωπικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της ΜΚΟ τα χρήματα;

Τα χρήματα έμπαιναν σε μία εταιρεία στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου, μάλιστα ο ιδρυτής της ΜΚΟ φαίνεται αν είναι έμμισθος σύμβουλος. Τα χρήματα αυτά φαίνεται να έρχονται στην Ελλάδα σε προσωπικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της συγκεκριμένης μη – κυβερνητικής οργάνωσης. Μάλιστα, στην έρευνα των δικαστικών αρχών έχει προκύψει και το πρώτο ύποπτο ποσό – περίπου 200.000 ευρώ, το οποίο ερευνούν οι Αρχές σε πρώτο στάδιο.

Θα πρέπει να κληθεί και να δώσει εξηγήσεις ακριβώς για τη ροή του χρήματος, και κυρίως στην εταιρεία της Ζυρίχης της Ελβετίας όπου έμπαιναν αρχικά τα χρήματα, εάν πρόκειται, δηλαδή, για χρηματοδοτήσεις από πολίτες που θέλησαν να στηρίξουν τη ΜΚΟ, ή αν πρόκειται για χρήματα από κοινοτικά κονδύλια τα οποία έμπαιναν σε προσωπικούς λογαριασμούς. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραέρευναχρηματοδότησηhuman rightsΜΚΟ