Ελλάδα|26.11.2022 11:28

Δώδεκα χρόνια χωρίς πόσιμο νερό περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Από το 2012 2.500 άνθρωποι στην Λητή, μία περιοχή στο Δήμο Ωραιοκάστρου παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό. Αιτία η παρουσία νιτρικών αλάτων σε μεγάλες συγκεντρώσεις, που αναγκάζουν τους κατοίκους της περιοχής να πίνουν εμφιαλωμένο.

Μόνο στη Λητή και σε μια περιοχή του Μελισσοχωρίου υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού αυτή τη στιγμή, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. Αναμένουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να λυθεί πλήρως το πρόβλημα με τη σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, πρόσθεσε.

Σε διευκρινίσεις προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ),  όσον αφορά το θέμα των νιτρικών σε περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στο Μελισσοχώρι και τη Λητή.

Η ΔΕΥΑΩ σημειώνει ότι οι κάτοικοι των δύο περιοχών ενημερώνονται για τη μη καταλληλότητα προς πόση και μαγείρεμα, ενώ τονίζει ότι γίνονται ενέργειες για να βρεθεί λύση.

«Στο σημείο αυτό οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η καταλληλότητα του νερού είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο, περίπλοκο και χρόνιο ζήτημα το οποίο μας απασχολεί και στόχο έχουμε να κάνουμε ενέργειες, ώστε οι δημότες να έχουν στη διάθεσή τους καθαρό και πόσιμο νερό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Όπως συμπληρώνει, οριστική λύση θα δοθεί από την συνεργασία με την ΕΥΑΘ, με την οποία υπογράφηκε σχετικό Μνημόνιο τον περασμένο Μάιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το δείγμα που αναφέρεται στην περιοχή «Ξερή Βρύση» Μελισσοχωρίου υδροδοτεί την περιοχή του Σκάρα και συγκεκριμένα από το γεφύρι του Αγίου Ευσταθίου και εκατέρωθεν του δρόμου Μελισσοχωρίου – Λητής, για το οποίο υπάρχει ανακοίνωση και ενημέρωση των κατοίκων για μη καταλληλότητα προς πόση και μαγείρεμα.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο οικισμό του Μελισοχωρίου υδροδοτείται από τη δεξαμενή της Σταμ Πέτρα και έχει κατάλληλο νερό. Σχετική ανακοίνωση έγινε ήδη τον Δεκέμβριο του 2021 και η καταλληλότητα του νερού προκύπτει από τις τακτικές αναλύσεις που πραγματοποιούνται και δημοσιεύονται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρανερόΘεσσαλονίκη