Ελλάδα|29.11.2022 08:30

Κιβωτός του κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι στις δομές και νέες καταγγελίες - Τι έχει βρεθεί και που στρέφονται οι έρευνες

Newsroom

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με τις καταγγελίες πληθαίνουν και τα ερωτήματα να αυξάνονται ενώ στοιχεία δημιουργούν μεγαλύτερο μυστήριο γύρων από τη δράση του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και υψηλόβαθμων στελεχών της δομής. 

Τον πρώτο ρόλο στις έρευνες έχει, πλέον, η Οικονομική Αστυνομία που εκτός από τις δομές το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια του ιδρυτή της δομής και της πρεσβυτέρας. Πάντως, όπως αποκαλύπτει το STAR και νέα καταγγελία έγινε την περασμένη Πέμπτη, όπου ένας 19χρονος ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου ότι τον έβαζαν σε απομόνωση χωρίς να τον αφήνουν να πηγαίνει σχολείο κάθε φορά που έπεφτε σε κάποιο παράπτωμα. Και όλα αυτά την ώρα που καταγγέλλονται απόπειρές εκφοβισμού των μαρτύρων.

Απειλές κατά του 19χρονου

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, με άγνωστο να του στέλνει μήνυμα λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό και θα τον σκοτώσει.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσίευσε ένα μήνυμα που δέχτηκε ο 19χρονος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σε αυτό αναφέρεται: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω»

«Εκμεταλλεύτηκε το παιδί μου»

Τα λόγια της μητέρας του 19χρονου αποτυπώνουν τον εφιάλτη που κατέθεσε πως έζησε ο νεαρός πίσω από τις κλειστές πόρτες:

«Η αλήθεια πιστεύω ότι θα λάμψει. Τον παρενόχλησε. Σεξουαλικα; Ναι! Τα έχει πει ο γιος μου. Και αυτά που έχει πει είναι λίγα, γιατί ντρέπεται. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο άνθρωπος το παιδί το εκμεταλλεύτηκε».
Όπως λέει, ακόμη και να δικαιωθεί το παιδί της είναι δύσκολο να ξεπεράσει το παρελθόν.

Αλλάζει τίποτα; Μπορεί; Ακόμα και να δικαιωθεί θα του φύγει αυτό που πέρασε;

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές τις Κιβωτού του Κόσμου

Όπως μετέδωσε το OPEN από τη δομή της Κιβωτού της ΜΚΟ στον Κολωνό, οι έρευνες γίνονται σε σπίτια τα οποία βρίσκονται στο όνομα φυσικών προσώπων προκειμένου να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν το ποσό που «σήκωσε» η πρεσβυτέρα μέσα από θυρίδες τράπεζας.

Επιπλέον, βάζουν στο μικροσκόπιο και τις αναφορές για το διαβόητο «πράσινο κλουβί» που φέρεται να βρίσκεται εντός της δομής του Βόλου. Συγκεκριμένα η εισαγγελία του Βόλου διέταξε έρευνα και έτσι θα κληθούν να καταθέσουν πέντε παιδιά που ζουν εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη δομή προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την ύπαρξη ή μη του συγκεκριμένου δωματίου.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι στο σπίτι στον Κολωνό ήταν παρών και ο πατέρας Αντώνιος. Από εκεί, οι Αρχές πήραν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε στοιχεία που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα – φιλέτα

Στην κυριότητα της οργάνωσης έχουν περάσει μέσα σε 10 περίπου χρόνια περισσότερα από 280 ακίνητα, κάποια από αυτά σε περιοχές - φιλέτα της Γλυφάδας και της Πεύκης, με την αξία τους να αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η «Κιβωτός» έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων:

  • Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
  • Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
  • 2 διαμερίσματα στο Άργος
  • 2 διαμερίσματα στην Γλυφάδα
  • Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
  • Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Γεωτεμάχιο στο Αργολικό

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Θυμίζουμε ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της Οικονομικής Αστυνομίας που έχει αναλάβει την έρευνα γύρω από την κινητή και ακίνητη περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του. Αυτή την ώρα αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ακίνητα ιδιοκτησίας της «Κιβωτού του κόσμου» στα στοιχεία του ζεύγους σε τουλάχιστον δύο σημεία της Αττικής.

Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές είναι ότι θα ελεγχθούν τα πάντα. «Οτιδήποτε ανήκει στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων προσώπων θα ελεγχθεί, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε αυτό είναι εγκαταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες εκτός από την περιοχή της Αττικής μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα αλλά και στην Χίο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πατέρας Αντώνιοςειδήσεις τώραΟικονομική Αστυνομίακακοποίησηκιβωτός του κόσμου