Ελλάδα|29.11.2022 09:48

Συγκινεί ο πατέρας της 21χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο: «Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενος θα είμαι»

Newsroom

Συγκινεί η πράξη των γονιών της 21χρονης Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καμάρα Θεσσαλονίκης και μετά από μεγάλη μάχη έφυγε από τη ζωή, να δωρίσουν τα όργανά της δίνοντας ζωή σε πέντε άλλους ανθρώπους.

Αυτή εξάλλου ήταν η επιθυμία τους από τη στιγμή που έμαθαν ότι έσβησαν όλες οι ελπίδες για την 21χρονη κοπέλα.

Οι γονείς της Έμμας ενημερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας ότι βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδής της κόρης τους.

Πατέρας 21χρονης: «Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενος θα είμαι»

Μάλιστα, ο πατέρας της Έμμας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δυο είναι τα πράγματα που τον ανακουφίζουν: «Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου…ένα καταπληκτικό παιδί ένα καταπληκτικό παιδί έτσι όπως σας το λέω και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του όλος ο κόσμος το λέει. Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει», τόνισε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε θα αφαιρεθεί ειρηνικά από την υποστήριξη της ζωής.

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια από την Κρήτη στην Eγνατία Οδό της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 26χρονος είπε πως δεν είναι ώρα για να δώσει εξηγήσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια.

Σύμφωνα με το GrTimes, στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαράσυρσηΘεσσαλονίκηδωρεά οργάνωνδυστύχημα