Ελλάδα|29.11.2022 23:45

Παρνασσός: Αίσιο τέλος για τον ορειβάτη που αγνοούνταν

Newsroom

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 20χρονου ορειβάτη από την Αθήνα που αγνοούνταν στον Παρνασσό καθώς ο νεαρός εντοπίσθηκε, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Τρίτης, σώος και, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο που είχε χαθεί.

Η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστών της Π.Υ. Λιβαδειάς με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Πούλο, και την καθοδήγηση έμπειρου ορειβάτη από τη Λιβαδειά εντόπισε τον νεατό, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το Σταθμό της Τιθορέας, όπου είχε φτάσει με τρένο από την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κατάφερε να ανεβεί στον Παρνασσό και να κινηθεί ανατολικά προς τη Μονή της Αγίας Ιερουσαλήμ αλλά, στην πορεία, χάθηκε και, όταν ξεκίνησε τα πέφτει το φως του ήλιου, ειδοποίησε μέσω «112» την Πυροσβεστική.

Ταλαιπωρημένος από τις ιδιαίτερα χαμηλά θερμοκρασίες 

Ο ορειβάτης εντοπίσθηκε καλά στην υγεία του, αλλά ταλαιπωρημένος από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που ήταν κοντά ή και κάτω από το μηδέν, με βροχή και ομίχλη. Mαζί με την ομάδα των πυροσβεστών επέστρεψε σε ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα για το Μοναστήρι όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και οι γονείς του και σταθμός του ΕΚΑΒ.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης πήραν μέρος εκτός από τους πυροσβέστες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο και αστυνομικοί από τις δύο Διευθύνσεις (Βοιωτίας και Φθιώτιδας).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρνασσόςειδήσεις τώραδιάσωσηΕΜΑΚορειβάτης