Ελλάδα|30.11.2022 19:53

«Τέλος» από την Κιβωτό του Κόσμου οι 3 στενότεροι συνεργάτες του πατρός Αντωνίου - Τι αποφάσισε το νέο ΔΣ

Newsroom

Απολύθηκαν από την «Κιβωτό του Κόσμου» οι τρεις στενότεροι συνεργάτες του μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΜΚΟ, ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» αποφάσισε να αποπέμψει τα τρία στελέχη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που έφεραν οι καταγγελίες για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – τροφίμων. Η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, ενώ οι αποπεμφθέντες είναι:

  • Ο 35χρονος παιδαγωγός από την Πωγωνιανή, γνωστός ως «Πασχάλης», σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων για ξυλοδαρμούς αλλά και παρενοχλήσεις.
  • Η σύζυγός του, η οποία εργαζόταν επίσης στη δομή της Πωγωγιανής, ως υπεύθυνη των κοινωνικών λειτουργών, ενώ μετείχε και στο Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου».
  • Ο 35χρονος από το Ιράκ, ο οποίος εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της ΜΚΟ και έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Τα τρία στελέχη της «Κιβωτού» ενημερώθηκαν από το νέο Δ.Σ. για την απόλυσή τους την οποία αποδέχτηκαν, ενώ έλαβαν και την αποζημίωσή τους.


Θεοδωρικάκος: Όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε στο Mega ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις καθώς και ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, και αυτό ισχύει ιδίως για την Κιβωτό του Κόσμου που είχε τη στήριξη της κοινωνίας.

«Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες διερευνώνται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του ιερέα και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή, ότι  «υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον».

«Η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της Κιβωτού και μέσα σε 8 ημέρες εκπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της, συγκεντρώνοντας τα ευρήματα. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον που θα αξιολογηθούν από την εισαγγελική αρχή. Ασφαλώς υπάρχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι έχει συμβεί, τι κινήσεις λογαριασμών υπάρχουν», τόνισε ενώ, για την κριτική που δέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ. ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έρευνα, μετά τις αρχικές καταγγελίες, διαβεβαίωσε ότι, «όχι μόνο αόρατα χέρια που να σταματάνε την έρευνα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει απόλυτη πολιτική βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΚΟειδήσεις τώρακιβωτός του κόσμουαπολύσειςΠατέρας Αντώνιοςπατέρας Αντώνιος Παπανικολάου