Ελλάδα|01.12.2022 09:10

Κίνηση στους δρόμους: «Φράκαρε» η παλιά Εθνική από Κινέτα έως Μέγαρα - Ουρές χιλιομέτρων λόγω της εκτροπής

Newsroom

Μπλοκαρισμένοι είναι οι οδηγοί που κινούνται εδώ και ώρες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά από την εκτροπή κυκλοφορίας, καθώς κλειστή από το πρωί είναι η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα μετά από κατολίσθηση βράχων στο ύψος των Μεγάρων. Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου στο σημείο της «Κακιάς Σκάλας» και ο δρόμος έχει κλείσει από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων, δηλαδή για 15 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φάνη Καραμπατσάκη του OPEN που βρίσκεται στο σημείο, η Τροχαία σημειώνει πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να συνεχιστεί η κίνηση των οχημάτων. Ακόμα δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος, γιατί θα πρέπει να γίνει και πραγματογνωμοσύνη. Οι Αρχές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αν μπορεί να προκληθεί και δεύτερη κατολίσθηση στο σημείο και μόνο αν θεωρήσουν ότι υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια θα δώσουν το «πράσινο φως» για να ανοίξει εκ νέου μία από τις δύο κύριες εισόδους της Αθήνας.

Από τα διόδια της Κορίνθου ξεκινά η ουρά των αυτοκινήτων και εκτείνεται για χιλιόμετρα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN ο οποίος υπολόγισε πως τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερο θα χρειαστεί κάποιος από την Κόρινθο για να φτάσει Αθήνα. Πρόσθεσε επίσης πως το πρόβλημα είναι μεγάλο στην παλαιά Εθνική γιατί οι λωρίδες γίνονται μία στο σημείο που η τροχαία κάνει την εκτροπή κυκλοφορίας.

Χάος και στο Κηφισό

Υπομονή θα πρέπει να έχουν και οι οδηγοί που κινούνται στον Κηφισό καθώς επικρατεί το αδιαχώρητο και στα δυο ρεύματα και κυρίως από τη Λένορμαν και πάνω στο ρεύμα ανόδου και στο ρεύμα καθόδου από το ύψος της Κάτω Κηφισιάς. 

ΔΕΊΤΕ LIVE ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κίνηση στους δρόμουςειδήσεις τώραΕθνική Οδός Αθηνών-ΚορίνθουΤροχαία