Ελλάδα|02.12.2022 07:42

Άργος - Ορεστικό: Τον δήμο κατηγορεί βουλευτής Καστοριάς για τα ανενεργά φωτοβολταϊκά - «Να μου γίνει ενημέρωση»

Newsroom

Την ευθύνη δεν θα την έχει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση ο τοπικός βουλευτής αν η ΕΕ ζητήσει πίσω την χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για τα 19 φωτοβολταϊκά που εγκατέστησε στα δημόσια κτίριά του ο δήμος Άργους-Ορεστικού αλλά ο φορέας που δαπάνησε τα χρήματα (δηλ. ο δήμος) και δεν έφτασε ως το τέλος εξήγησε ο βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία Ζήσης Τζηκαλάγιας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Antennes 93.6 και στον Χρήστο Νατσούλη με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Ο δήμος Άργους-Ορεστικού προχώρησε στην σύσταση κοινωφελούς ενεργειακής κοινότητας και εγκατέστησε μεταξύ άλλων 19  φωτοβολταϊκά προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό του κόστος. Ωστόσο τα 17 από τα 19 δεν μπορούν να συνδεθούν γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ ισχυρίζεται ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο.

«Από την στιγμή που ο δήμος πήρε πάνω του το παιχνίδι, την ευθύνη δεν θα την έχει ο βουλευτής. Όταν ο βουλευτής 3,5 χρόνια δεν έχει κληθεί για να βοηθήσει στο θέμα, ποιος θα την έχει. Από που θα ενημερωθώ εγώ, από το ethnos.gr;» αναρωτήθηκε.

Τζηκαλάγιας: «Χρειάζεται άλλου είδους παρέμβαση στο ΔΕΔΔΗΕ»

Σε ό,τι αφορά την στάση του ΔΕΔΔΗΕ και τον ισχυρισμό του ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο ο κ. Τζηκαλάγιας τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει και χαρακτήρα ανώνυμης εταιρίας με τέτοια χαρακτηριστικά. «Επομένως χρειάζονται κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας μαζί του οι οποίοι πολλές φορές για να ανοίξουν χρειάζεται άλλου είδους παρέμβαση και να μην αρκεί αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι  δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος «αν δεν μου γίνει ενημέρωση στο γραφείο όπως οφείλουν κάνουν. Όσοι δεν το κάνουν δεν τηρούν την θεσμικότητά τους, δεν τηρούν την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν γίνεται να δίνουμε λύσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ή από τα ερτζιανά χωρίς πρώτα να επικοινωνούμε μεταξύ μας», σημείωσε.

Όπως είπε «από το 2009 που εκλέχτηκα βουλευτής δεν ήταν κανένας από τους νυν δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες στην ενεργό πολιτική. Επομένως, όπως και να το πάρει κάνεις, αν και δεν έχει σημασία η αρχαιότητα, από τη θέση του βουλευτή, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες για να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους να απευθύνονται σε μένα όταν έχουν δυσκολίες για να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφωτοβολταικάΚαστοριάΆργος Ορεστικό