Ελλάδα|03.12.2022 13:20

Φωτιά σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους ενοίκους της πολυκατοικίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη/gallery-thestival.gr
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη/gallery-thestival.gr
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη/gallery-thestival.gr
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη/gallery-thestival.gr

Έσβησε η φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, στην οδό Διοικητηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκάθαρσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι απεγκλωβίστηκαν ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 25 ετών, από το φλεγόμενο διαμέρισμα.



Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσιάκος, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. «Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε, διαπιστώσαμε πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, διότι δεν μπορούσαμε να εισχωρήσουμε από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής. Βρήκαμε την κοπέλα, την οποία με ασφάλεια την κατεβάσαμε, ενώ το άλλο άτομο ήταν ήδη σε ασφαλή χώρο και σε δεύτερη φάση απεγκλωβίστηκε και αυτό».

«Ήμασταν ξύπνιοι, τρομάξαμε»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ενοίκων της πολυκατοικίας για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα, τις οποίες δημοσιεύει το thestival.gr.

Ειδικότερα, ηλικιωμένη γυναίκα που κατοικεί στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας ανέφερε: «Ήμασταν ξύπνιοι, είδαμε καπνούς, τρομάξαμε και καλέσαμε την Πυροσβεστική. Κατεβήκαμε κάτω με τη βοήθειά τους».

Νεαρή ένοικος διαμερίσματος του 2ου ορόφου υποστήριξε από την πλευρά της ότι «άρχισε να μυρίζει κάτι καμένο» και νόμιζε ότι ήταν κάτι «απ’ έξω». Αποφάσισε να βγει στον διάδρομο της πολυκατοικίας, όπου συνάντησε του πυροσβέστες, οι οποίοι την ενημέρωσαν ότι υπάρχει φωτιά στην πολυκατοικία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηπολυκατοικίαδιαμέρισμαφωτιά