Ελλάδα|05.12.2022 15:47

Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά για 20 ευρώ βενζίνη – Συνελήφθη ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ – Οργισμένες αντιδράσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime
Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά / Intime

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος Ρομά-πατέρας ενός μικρού παιδιού-που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από την καταδίωξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα από τη Μοναστηρίου έως και τη Συμμαχική Οδό, στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος πήγε σε βενζινάδικο στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη για να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του αλλά όταν ο υπάλληλος του πρατηρίου του ζήτησε τα χρήματα, εκείνος πάτησε γκάζι στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Η καταδίωξη ξεκίνησε αφού ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο 16χρονος δέχθηκε πυρά στην προσπάθειά του να εμβολίσει δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Συμμαχική Οδό, κοντά στις φυλακές Διαβατών, για να αποφύγει τη σύλληψη. Μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον 16χρονο στο κεφάλι και το αυτοκίνητό του κατέληξε σε ένα τοιχίο. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Καζάνι που βράζει το Ιπποκράτειο

Με καζάνι που βράζει μοιάζει το Ιπποκράτειο από το πρωί. Στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του ανηλίκου που διαμαρτύρονται για το περιστατικό.

«Επειδή έβαλε βενζίνη, έφυγε και δεν πλήρωσε έπρεπε να τον πυροβολήσουν; Δεν ξέρουμε αν δεν είχε λεφτά αλλά, αν δεν είχε, έπρεπε να του ρίξουν στο κεφάλι; Μπορεί να έκανε λάθος το παιδί. Τι σημαίνει αυτό; Το παιδί είναι ετοιμοθάνατο. Είναι μέσα στην εντατική» είπε μεταξύ άλλων συγγενής του 16χρονου.  

Ρομά πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώνονται το απόγευμα έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που πυροβολήθηκε  από αστυνομικό κατά την διάρκεια καταδίωξης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες σε διμοιρίες αστυνομικών

Πορεία για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Σε συγκέντρωση και εν συνεχεία σε πορεία καλούν αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου μετά από την καταδίωξή του από αστυνομικό. Το κάλεσμα είναι στις 19:00 στην Καμάρα. 

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σφαίρα στο κεφάλι 16 χρόνου μετά από καταδίωξη από τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας. 14 χρόνια μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο κρατικός μηχανισμός έχει πλέον αφομοιώσει πλήρως στην φαρέτρα του τις εν ψυχρώ δολοφονίες οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινότητα.» Νωρίτερα υπήρξε κάλεσμα και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το Ιπποκράτειο.

Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη ενός εκ των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο αιματηρό περιστατικό.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. O αστυνομικός της ΔΙΑΣ αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την πλευρά της αστυνομίας για τη διερεύνηση του συμβάντος κατά την οποία ο νεαρός Ρόμα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Στο περιστατικό συμμετείχαν τουλάχιστον 4 αστυνομικοί της ομάδας Δίας οι οποίοι ήδη δίνουν καταθέσεις στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οικονόμου για πυροβολισμό 16χρονου: Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα

«Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανένα είδους ποσό», υπογράμμισε για το περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΛΑΣ για 16χρονο: Πήγε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙΑΣ-Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή Αστυνομικών

Σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών έθεσε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία. Όπως τονίζει η ΕΛΑΣ, ο 16χρονος «επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙΑΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών. 

Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώρααστυνομίαρομάπυροσβολισμός