Ελλάδα|06.12.2022 21:00

Νύχτα έντασης: Επεισόδια στις Αχαρνές μεταξύ ρομά και αστυνομικών

Newsroom

Ένταση επικρατεί από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών.

Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ανάψει φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Λίγη ώρα νωρίτερα ένταση είχε σημειωθεί και στο Μενίδι.

Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω συγκέντρωσης ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. 

Εκτροπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου

Σε εκτροπή κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα- Πάχη (μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, λόγω διαμαρτυριών μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού. Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα Μέγαρα, αλλά και στην περιοχή του Ζευγολατιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αναρτήσεις στην Ολυμπία Οδό, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες ενώ στο σημείο σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Κύμα οργής

Η κατάσταση της υγείας του ανήλικου θύματος δεν έχει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση και παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη, ενώ παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος μιλά για δολοφονική επίθεση από τον αστυνομικό και υπογραμμίζει ότι η άσκηση δίωξης σε βάρος του η οποία έγινε σε βαθμό κακουργήματος είναι προβληματική διότι κατά τον ίδιο δεν μπορούμε να μιλάμε για «ενδεχόμενο δόλο».

«Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος, δεν θέλουμε να γίνει ακόμη ένας μάρτυρας. Θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι, κι όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί» υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 16χρονου

Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο που φαίνεται να απεικονίζει την επίμαχη καταδίωξη δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό thebrake.net και προκαλεί ερωτηματικά. Το βίντεο που είναι τραβηγμένο από κλειστό κύκλωμα δείχνει το όχημα που οδηγεί ο ανήλικος και από πίσω του να τον καταδιώκουν οι δύο μηχανές της ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι η μία μηχανή της ΔΙΑΣ ήταν μπροστά από το αυτοκίνητο και ο 16χρονος οδηγός επιχείρησε να εμβολίσει την μηχανή. Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε. Φυσικά, το βίντεο αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η μία από της δύο μηχανές να προσπέρασε αργότερα το όχημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επεισόδιαΘεσσαλονίκηρομάΑχαρνώνπυροβολισμόςαστυνομικόςειδήσεις τώραΜενίδι