Ελλάδα|07.12.2022 15:58

Σέρρες: Συγκλονίζει δάσκαλος του σχολείου αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με τον 11χρονο - «Έχω μπροστά μου την εικόνα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Στιγμές που συγκλονίζουν περιγράφει στην ΕΡΤ δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, όπου έχασε την ζωή του από έκρηξη στον καυστήρα ένας 11χρονος μαθητής.

Φανερά συγκινημένος ο δάσκαλος του ολοήμερου, που ήταν παρών στο περιστατικό, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές της έκρηξης, το σύννεφο σκόνης και τα παιδιά που έπεσαν στο έδαφος για να προστατευθούν.

«Ήταν παιδί όλων μας ο Βασίλης. Την έχω την εικόνα μπροστά μου. Εκείνη την ώρα έβγαλα το παιδί να παίξει, δεν το έπαιζαν οι άλλοι, γιατί ήταν μικρότερος και λίγα λεπτά μετά συνέβη. Εκεί στην πόρτα μπροστά», είπε στην ΕΡΤ ο δάσκαλος του ολοήμερου. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου είναι σοκαρισμένοι.

Θείος του 11χρονου: Υπάρχουν ευθύνες

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ήταν τα λόγια της επτάχρονης αδερφής του παιδιού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο δημοτικό σχολείο των Σερρών. Ο θείος του 11χρονου Θόδωρος Καντάς, περιγράφει τραγικές στιγμές και δίνει εκ μέρους των γονέων του 11χρονου το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν».

Υπενθυμίζεται  ότι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών στον καυστήρα του σχολείου (εργολάβος και ηλεκτρολόγος), μετά τις καταθέσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρεςδάσκαλοςσχολείο