Ελλάδα|08.12.2022 14:32

Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά: «Ακούγεται ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο είναι μέλος της Χρυσής Αύγης»

Newsroom

Απάντηση στο ερώτημα αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα στη Θεσσαλονίκη, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος. Όπως λέει, «ακούγονται διάφορα ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα, ο κ. Πάντζος δήλωσε ότι «ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα;», υπογραμμίζοντας πως «η πράξη και η δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού είναι εγκληματική, υπάρχουν κανόνες».

Όπως είπε σε άλλο σημείο ο Βασίλης Πάντζος, ο οποίος είχε συνομιλία και με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα, «δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου. Ό,τι μαθαίνουμε είναι από τα μέσα ενημέρωσης».

Αναφερόμενος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν για ακόμη μία νύχτα στην Αττική και όχι μόνο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «πρέπει οι γονείς των νεαρών Ρομά να "μαζέψουν" τα παιδιά που προκαλούν τα επεισόδια».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αυξημένα περιστατικά σε βάρος Ρομά τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε ότι υπάρχει προκατάληψη ότι οι Ρομά είναι εξ ορισμού παραβατικοί. Υποστήριξε πάντως για τον αστυνομικό ότι «με απλή λογική, κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί και πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο».

«Εδώ μιλάμε για ένα πλημμέλημα. Ξέρουν οι αστυνομικοί ότι μιλάμε για 20 ευρώ, θα έπρεπε να λειτουργήσουν αλλιώς οι αστυνομικοί, να μην γίνει καταδίωξη, να μην γίνει χρήση όπλου, να βρουν άλλον τρόπο να σταματήσουν τον 16χρονο», σημείωσε στο τέλος κ. Πάντζος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομικόςΧρυσή Αυγήπυροβολισμόςρομάπυροβολισμοίειδήσεις τώρα