Ελλάδα|08.12.2022 21:00

Πυροβολισμός 16χρονου: Επεισόδια ξανά στη Δυτική Αττική και πυροβολισμός κατά αστυνομικών και φωτιές

Newsroom

Ακόμη μια νύχτα μεγάλης έντασης βίωσε η Δυτική Αττική, καθώς, το βράδυ της Πέμπτης (8/12) ταραχές σημειώθηκαν σε σειρά περιοχών, με Ρομά να διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, πυροβολισμοί κατά αστυνομικών σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Επίσης, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου ξέσπασε μεγάλη φωτιά με τους πυροσβέστες να μην μπορούν να παρέμβουν γιατί δέχτηκαν βροχή από πέτρες.

Εστία έντασης καταγράφηκε και στα Μέγαρα στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού. Η προσέγγιση στο σημείο ήταν δύσκολη, καθώς οι Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του ανήλικου πατέρα ενός μωρού, πέταξαν πέτρες.

Από τα επεισόδια στον Ασπρόπυργο έχει τραυματιστεί ελαφρά αστυνομικός στο πρόσωπο. 

Φωτιές σε λάστιχα και κάδους στο Μικρό Σχιστό 

Νωρίτερα την Πέμπτη (08/12), επεισόδια εξελίχθηκαν και στο Μικρό Σχιστό, στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων έκαψε λάστιχα και έβαλε φωτιές σε κάδους, στην οδό Δερβενακίων.

Λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την Τροχαία:

  • Στην παλαιά Εθνική Οδό από το 39 ο έως το 42 ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου εως της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, σε 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές έχουν προχωρήσει αστυνομικοί κατά τις έρευνες σε 7 καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική, σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Αφορμή των εφόδων της ΟΠΚΕ και της ΕΜΑΚ, στάθηκαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται πως η αστυνομική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑσπρόπυργοςΔυτική ΑττικήΆνω ΛιόσιααστυνομίαρομάΕλληνική Αστυνομίαεπεισόδια