Ελλάδα|08.12.2022 22:00

Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι: Μισή ώρα περίμεναν οι αστυνομικοί για να τον αναφέρουν – Δικαιοσύνη ζητά ο πατέρας του ανήλικου

Newsroom

Στο φως έρχονται οι διάλογοι που είχαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, για βενζίνη αξίας 20 ευρώ που δεν πλήρωσε. Όπως προκύπτει από τους χρόνους επικοινωνίας και τα όσα αναφέρονται, χρειάστηκε να περάσουν 28 ολόκληρα λεπτά μέχρι να ενημερωθεί το κέντρο ότι ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον ανήλικο.

Η πρώτη κλήση για την καταδίωξη έχει καταγραφεί δύο λεπτά ακριβώς μετά τη 1 τη νύχτα. Η επικοινωνία για τους πυροβολισμούς καταγράφηκε ακριβώς στις 01.30 π.μ. Μάλιστα, στην αρχή της δεύτερης αυτής κλήσης, η οποία πραγματοποιήθηκε αφότου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον πολύ σοβαρά τραυματισμένο ανήλικο και πατέρα ενός μωρού στο νοσοκομείο, είχε αποχωρήσει από το σημείο, το κέντρο με τον αστυνομικό αναφέρονται σε θέματα ανούσια, όπως το εάν το αγροτικό όχημα είναι ασφαλισμένο και κλειδωμένο, ώστε οι αστυνομικοί να αποχωρήσουν.

«Ποιον πυροβολισμό; Τι πυροβολισμό; »

  • Κέντρο: Εσείς θα πάτε Κορδελιό για την προανάκριση, για την απείθεια και αυτά για το περιστατικό για τις καταθέσεις. Τώρα με το όχημα τι θα κάνουμε; Το όχημα κλειδώνεται; Δεν κλειδώνεται;
  • ΔΙΑΣ: Το όχημα δεν κλειδώνεται, όχι. Απλώς περιμένουμε και την Τροχαία, όμως, στο σημείο.
  • Κέντρο: Η Τροχαία θα έρθει, θα έρθει η Τροχαία. Έχει ενημερωθεί από...
  • ΔΙΑΣ: Συνάδελφε με ακούς;
  • Κέντρο: Ναι.
  • ΔΙΑΣ: Τώρα μου λέει συνάδελφος ότι πυροβόλησε και μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.
  • Κέντρο: Ποιον πυροβολισμό; Τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;
  • ΔΙΑΣ: Ε, ο συνάδελφος μού είπε τώρα, από την άλλη μηχανή 
  • Κέντρο: Πυροβόλησε συνάδελφος δικός μας;
  • ΔΙΑΣ: Ναι, ναι.

Η απολογία του κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού αναμένεται να γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τα μέλη και οι ομοσπονδίες της κοινότητας των ρομά έχουν απευθύνει πανελλαδικό κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πατέρας 16χρονου: «Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δεν ξέρω και εγώ που θα φτάσουμε»

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 16χρονου ο οποίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, εξέφρασε την οργή του και την επιθυμία του για απόδοση δικαιοσύνης. 

«Λίγα κάναμε μετά θα γίνουν πιο πολλά πράγματα και άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δεν ξέρω και εγώ που θα φτάσουμε», είπε ο πατέρας του ανήλικου στο Mega. «Έχει δυο παιδιά αυτός. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσουν τα παιδιά του, μόνο αν με πάρει ο θεός… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι΄ αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα το κάνω στο παιδί του», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπυροβολισμόςΘεσσαλονίκηεπεισόδιααστυνομικοίομάδα ΔΙΑΣρομά