Ελλάδα|12.12.2022 12:13

Σέρρες: Επαναλειτούργησε το σχολείο που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής

Newsroom

Επαναλειτούργησε σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, μια ακριβώς εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μαθητές και γονείς έφτασαν στο σχολείο με πρόσωπα θλιμμένα, ανήσυχα και προβληματισμένα.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε τεχνικές εργασίες στο σχολείο και, μεταξύ άλλων, τοποθέτησαν κλιματιστικά.

Τα μαθήματα γίνονται παρουσία ψυχολόγου, ενώ το πρώτο μάθημα είναι αφιερωμένο στη διαχείριση της απώλειας μαθητή και του σοκ του θανάτου.

Στο μεταξύ γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στo πλαίσιo της προανάκρισης για το θάνατο του 11χρονου μαθητή κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρη Γκολέμη.

Στην ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του 11χρονου αναφέρεται ότι «το γραπτό αίτημα θα κατατεθεί προς το αρμόδιο ΑΤ Σερρών για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στα πλαίσια της προανάκρισης σχετικά με τη διερεύνηση των πρωτοφανών αλλά και προφανών ευθυνών όλων ανεξαιρέτως των υπαιτίων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση».

«Οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γκολέμης ανέφερε ότι «οι άνθρωποι που είναι υπαίτιοι γι’ αυτό το ατύχημα, είναι υπάλληλοι και συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους. Θα πρέπει να κινηθούν οι αρμόδιες πειθαρχικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Γκολέμη, «η ευθύνη είναι και στο δήμο ως κύριο του έργου και πρέπει να ελεγχθεί και η τεχνική υπηρεσία καθώς και η διοίκηση του σχολείου για το πώς διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση».

σχολείοδικηγόροςΣέρρεςμαθητήςψυχολόγος