Ελλάδα|12.12.2022 12:48

Θεσσαλονίκη: Προσωρινή κράτηση του αστυνομικού ζήτησε ο Εισαγγελέας – Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου Ρομά

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης ο 16χρονος ρομά, που τραυματίστηκε βαριά, όταν πυροβολήθηκε από 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η υγεία του δεν έχει παρουσιάσει καμία βελτίωση, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, προκειμένου να ανανήψει.

Την ίδια στιγμή εξελίξεις υπάρχουν στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης με πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι την προσωρινή κράτηση του 34χρονου αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Στην πρότασή του επισημαίνει και εποαναλαμβάνει ότι λόγω της εμπειρίας του ο αστυνομικός έπρεπε να αντιληφεί ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και γι' αυτόν το λόγο δεν θα έπρεπε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και να πυροβολήσει.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στα επόμενα πέντε 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

αστυνομικόςρομάεισαγγελέαςΙπποκράτειο