Ελλάδα|13.12.2022 18:30

Φωτιά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο – Και στις γραμμές του προαστιακού οι φλόγες

Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές λόγω των επεισοδίων που ξεσπούν στη χώρα από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 16χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή αφού τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού.

Ειδικότερα, ξέσπασε φωτιά σε καταυλισμό Ρομά, καθώς στο σημείο οι διαμαρτυρόμενοι καίνε λάστιχα και στις γραμμές του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, εξαιτίας της φωτιάς οι συρμοί 1324 και 1325 αντιμετώπισαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να περάσουν από τον σταθμό στον Ασπρόπυργο. Η κυκλοφορία αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προσωρινά δεν πραγματοποιούνται και κάποια δρομολόγια της αμαξοστοιχίας 1230 (Ρέντης-Αθήνα), ενώ τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας 1326 και 1329 έχουν αντικατασταθεί με λεωφορεία.

Επεισόδια και στη Χαλκίδα

Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονται στην Χαλκίδα καθώς, σύμφωνα με το evima.gr, Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώνονται, προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου.

Κινητοποιήσεις Ρομά και στη Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑσπρόπυργοςΡόδοςρομάειδήσεις τώραΧαλκίδαεπεισόδια