Ελλάδα|16.12.2022 13:56

Θεσσαλονίκη: Δύο τηλεφωνήματα για βόμβα στον «Ευκλείδη» σε λιγότερο από 1,5 ώρα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 1,5 ώρα τηλεφώνησαν άγνωστοι για τοποθέτηση βόμβας στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, προκαλώντας «συναγερμό» στις αστυνομικές Αρχές.

Το πρώτο τηλεφώνημα αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα και η αστυνομία αξιολογεί το δεύτερο που έγινε πριν από λίγη ώρα.

Ειδικότερα, στις 11:50 της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου άγνωστος ενημέρωσε για τοποθέτηση βόμβας στον «Ευκλείδη». Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σχολικό συγκρότημα και προχώρησαν στην εκκένωσή του.

Από ειδικούς ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα, αφού δε βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα λεπτά από τη στιγμή που έφυγαν οι αστυνομικοί από το σχολικό συγκρότημα και λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστος τηλεφώνησε και πάλι για τοποθέτηση βόμβας σε αυτό.

Η αστυνομία αξιολογεί το τηλεφώνημα, προκειμένου να αποφασίσει, αν πρέπει να γίνει και πάλι κινητοποίηση για νέα εκκένωση και λεπτομερή έλεγχο του χώρου.

Να σημειωθεί ότι και χθες, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, άγνωστοι τηλεφώνησαν για τοποθέτηση βόμβας στον «Ευκλείδη». Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία εκκένωσης και ελέγχου του κτιρίου, ωστόσο, δε βρέθηκε κάτι και αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Χθες έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, ωστόσο, μετά τις νόμιμες διαδικασίες αποδείχθηκε ότι πάλι επρόκειτο για φάρσα.

Πολλά τα τηλεφωνήματα

Να σημειωθεί ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές φορές τηλεφωνήματα από αγνώστους για τοποθέτηση βόμβας σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, αλλά σε κάθε περίπτωση, αφού τα σχολεία εκκενώθηκαν και ελέγχθηκαν λεπτομερώς, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις φαρσέρ.

«Η κατάσταση έχει παραγίνει και αποδεικνύεται ότι, δυστυχώς, λείπει παντελώς η Παιδεία από τα άτομα αυτά. Απασχολούν συχνά μία ολόκληρη υπηρεσία, τη στιγμή που θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια αλλού, σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη», λέει στο ethnos.gr έμπειρος αστυνομικός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βόμβαειδήσεις τώραφάρσααστυνομικοίΘεσσαλονίκη