Ελλάδα|26.02.2019 18:14

Για βόλτα επιλέγουν την παραλία οι Θεσσαλονικείς

Newsroom

Για τη βόλτα τους επιλέγουν περισσότεροι από εφτά στους δέκα Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν την παραλία της πόλης, ενώ έξι στους δέκα το κάνει καθημερινά ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι ξένοι επισκέπτες φαίνονται ικανοποιημένοι από το πόσο καθαρή αλλά και ασφαλής είναι η παραλία της πόλης. Οι ντόπιοι  βαθμολογούν την καθαριότητά της σχεδόν με 4 με άριστα το 5, ενώ οι ξένοι της δίνουν ακόμα υψηλότερο βαθμό. Και οι μεν και οι δε το χαμηλότερο βαθμό έδωσαν στην κατηγορία σήμανση–πληροφόρηση.

Τα παραπάνω προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το American College of Thessaloniki (ACT), σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Την παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης ο καθηγητής Νίκος Χουρβουλιάδης, διευθυντής του Business school του ACT.
Η έρευνα έγινε για πρώτη φορά και πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο, τον Ιούνιο του 2018, σε διάστημα δύο εβδομάδων και σε δείγμα 600 ατόμων.

Όπως ανέφερε ο κ.Χουρβουλιάδης, επειδή τα ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στην παραλία, το δείγμα είναι εξ ορισμού άτομα που την επισκέπτονται. Από τους ερωτηθέντες οι οκτώ στους δέκα ήταν Θεσσαλονικείς. Επίσης, η χαμηλή παρουσία ξένων ενδεχομένως δείχνει ότι η παραλία δεν είναι αρκετά γνωστή και προβεβλημένη στους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται στην πόλη.

Για βόλτα και άθληση

Σε ποσοστό περίπου 75% οι ερωτηθέντες είπαν ότι επισκέπτονται την παραλία για βόλτα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 9% την επιλέγει για βόλτα και άθληση. Ένα μικρότερο ποσοστό -περίπου 5%- συνδυάζει βόλτα, άθληση και ποδηλασία.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση των περιπτέρων στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ένας στους τέσσερις κατοίκους της πόλης εμφανίζονται θετικοί στο να δοθούν για οποιαδήποτε χρήση. Το 36% από αυτούς επιθυμεί η χρήση τους να σχετίζεται μόνο με τέχνες ή εκθέσεις, το 25% θέλει να αξιοποιηθούν για τέχνες-εκθέσεις, ή για καφέ-φαγητό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 18% θέλει να αξιοποιηθούν τα περίπτερα μόνο να ως καταστήματα εστίασης.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΘεσσαλονίκηπαραλίαΘεσσαλονικείς