Ελλάδα|23.12.2022 18:40

Δίκη για κύκλωμα trafficking στην Ηλιούπολη: Για ποια αδικήματα αθωώθηκε ο αστυνομικός

Newsroom

Αθώος κρίθηκε ο κατηγορούμενος αστυνομικός από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για 4 αδικήματα, στη δίκη για το κύκλωμα μαστροπείας στην Ηλιούπολη.

Δικαστές και ένορκοι αθώωσαν τον κατηγορούμενο αστυνομικό από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 25χρονης δεύτερης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.Ένοχος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης.

Επίσης αθώος κρίθηκε και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους παριστάμενους, με αποτέλεσμα τα μέλη της έδρας να αποχωρήσουν τρέχοντας

Νωρίτερα, κατά τη δεύτερη αγόρευση ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις. Ο δικηγόρος του αστυνομικού φέρεται να χαρακτήρισε το θύμα «πορνοστάρ» με «σκάρτη ψυχή», ενώ επέμεινε κατά την αγόρευσή του ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν με δική της επιλογή.

Έξω από την αίθουσα παραμένουν αρκετά άτομα που κλήθηκαν από γυναικείες οργανώσεις και φωνάζουν συνθήματα προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο θύμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

traffickingκύκλωμα traffickingδίκηειδήσεις τώραΗλιούπολη