Ελλάδα|23.12.2022 21:52

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Ποινή 5,5 ετών στον αστυνομικό μετά από επεισοδιακή δικάσιμο - Γιατί θα αφεθεί ελεύθερος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Επεισόδια στο δικαστήριο/youtube-OPEN TV

Ποινή κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον αστυνομικό που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη και αφού προηγήθηκε μια επεισοδιακή δίκη. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Ωστόσο, ο αστυνομικός θα βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι θα κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι η απόφαση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατηγορούμενο επεβλήθη ο όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός, αθωώθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 25χρονης δεύτερης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ένοχος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης.

Στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών κάθειρξης και πρόστιμο 600 ευρώ για οπλοκατοχή.

Η ποινή για τον τρίτο κατηγορούμενο είναι 12 έτη και 10 μέρες, εξαγοράσιμες με 5 ευρώ ανά ημέρα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και ναρκωτικά.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση με εξαγριωμένους πολίτες να επιτίθενται φραστικά προς το δικαστήριο. Χρειάστηκαν μάλιστα να επέμβουν και τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν χρήση χημικών μέσα στο δικαστήριο για να αποκαταστήσουν την τάξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδικαστήριοtraffickingβιασμόςκύκλωμα traffickingΗλιούπολη