Ελλάδα|24.12.2022 17:53

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Γιατί δεν υπήρχε δεύτερος οδηγός στο λεωφορείο - Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, διερευνούν οι ρουμανικές αρχές. Ο οδηγός του λεωφορείου,  ανέφερε πως ακολουθούσε το GPS το οποίο έκανε λάθος και τον οδήγησε από δρόμο που κανονικά δεν περνάνε τα λεωφορεία. Ο ίδιος, έριξε το φταίξιμο και στο ότι ήταν κουρασμένος διότι οδηγούσε το λεωφορείο για 16 συνεχόμενες ώρες. Η αναφορά αυτή προκαλεί ερωτηματικά για τον λόγο που δεν υπήρχε στο λεωφορείο δεύτερος οδηγός και η διαδρομή να πραγματοποιείται με δύο οδηγούς που θα εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι

Απαντήσεις στο γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί στο λεωφορείο σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, επιχείρησε να δώσει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε τη μοιραία εκδρομή στη Ρουμανία, η οποία είχε αποτέλεσμα ένας 58χρονος να χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 10 άνθρωποι να νοσηλευτούν. 

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας υποστήριξε πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί, ωστόσο το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με άλλον οδηγό και με άλλο συνέχισε για το Βουκουρέστι.

«Το δρομολόγιο, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε… Περιμένουμε και εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα», δήλωσε.

«Από θαύμα γλίτωσα» - Τι είπε ο δεύτερος οδηγός

Μια... τυρόπιτα κυριολεκτικά έσωσε τον δεύτερο οδηγό του μοιραίου λεωφορείου που ακύρωσε το ταξίδι του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, καθώς του συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο του έσωσε τη ζωή μίλησε στο thenewspaper.gr και εξήγησε τι ακριβώς έγινε.

Ειδικότερα, όπως εξομολογείται ο ίδιος έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μία τυρόπιτα και έτσι τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Ο ίδιος δε μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Που να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει σοκαρισμένος από το δυστύχημα.

«Πάρε ανάσες» - Συγκλονιστικό ντοκουμέντο μετά το τροχαίο

Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές που βίωσαν οι Έλληνες ταξιδιώτες στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο, στο Βουκουρέστι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open.

Στο βίντεο φαίνονται οι στιγμές αγωνίες και χάους που επικράτησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση του λεωφορείου με την αψίδα, πριν καν φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Ένας άνδρας φαίνεται στο πάτωμα του οχήματος προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από την οροφή. Φωνάζει μάλιστα σε κάποια στιγμή «πάρε ανάσες».

Οι εργασίες αποκατάστασης, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αντώνης Τσολναράς ολοκληρώθηκαν στο σημείο. 

Η κατάσταση των τραυματιών

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του είναι ένας άνδρας 58 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα για μια Ελληνίδα που ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Σήμερα, Σάββατο, το πρωί αποσωληνώθηκε, έχει επαφή με το περιβάλλον και την επισκέφτηκε η Ελληνίδα πρέσβης στη Ρουμανία.

Επίσης, 13 άνθρωποι νοσηλεύονται σε 3 διαφορετικά νοσοκομεία, οι περισσότεροι με ελαφρά τραύματα. Δύο εξ αυτών είναι έφηβοι που συνοδεύουν τον πατέρα τους ο οποίος έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και είναι σε πιο κρίσιμη κατάσταση.

Κάποιοι Έλληνες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα με αεροπλάνο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Τη Δευτέρα επιστρέφουν όλοι

Σε ότι αφορά την επιστροφή όσων είναι καλά στην υγεία τους, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα των Χριστουγέννων. Απόψε ωστόσο, αναμένονται να επιστρέψουν στη Λάρισα οι συμμετέχοντες στην εκδρομή.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι. Περιμένουμε την εξέλιξη δύο σοβαρών τραυματιών. Μαθαίνω ευχάριστα νέα ότι μία κυρία έχει αποσωληνωθεί. Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες, ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπατζιόλας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρουμανίατροχαίο δυστύχημαΒουκουρέστιειδήσεις τώρα