Ελλάδα|24.12.2022 19:39

Διακινούσαν μετανάστες με… αεροπλάνα! Καρέ - καρέ η δράση του κυκλώματος σε Έβρο και Θεσσαλονίκη

Newsroom

Κύκλωμα παράνομων διακινητών στον Έβρο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ, με το OPEN να παρουσιάζει αποκαλυπτικές εικόνες από τη δράση τους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Ζιάκα, το κύκλωμα προωθούσε μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου προς το εσωτερικό της χώρας και έπειτα τους έστελνε στην Ευρώπη.

Οι διακινητές μετέφεραν τους μετανάστες μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και εν συνεχεία, μέσα από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τους προωθούσαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε βίντεο που παρουσίασε το OPEN, ο διακινητής φαίνεται να βάζει άνθρωπο μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και αμέσως να βάζει μπρος για να φύγει από τα σύνορα του Έβρου και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται στο δεύτερο βίντεο, οι άνδρες του κυκλώματος βγάζουν μέσα από ΙΧ πολλά άτομα και τα οδηγούν σε υπόγειο - κρησφύγετο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού τους άφηναν εκεί,  οι δράστες έβρισκαν πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα για να μπορέσουν να τους βγάλουν εκτός Ελλάδας με αεροπλάνα από το Ελ. Βενιζελος.

Όλα αυτά φυσικά έναντι αμοιβής από τους ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημειώθηκαν συνολικά 18 συλλήψεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έβροςειδήσεις τώραΤουρκίααεροπλάναμετανάστες